Díszünnepség

2024.06.22. 16:00

Jászsági pedagógusnap: díjazták a jászberényi tankerület kiváló tanárainak munkáját

A pedagógusok mindennapjai során a legnagyobb feladat a szeretettel szeretetre nevelés, a tudás átadása és a tudásvágy felébresztése – hangzott el a Jászberényi Tankerületi Központ pedagógusnapi díszünnepségén június 19-én Jászágón. A művelődési házban tartott rendezvényen elismeréseket adtak át a 2023/24-es tanévben kiemelkedő munkát végző jászsági pedagógusoknak.

Illés Anita

A Jászberényi Tankerületi Központ június 19-én, immár hatodik alkalommal rendezte meg pedagógusnapi díszünnepséget, melynek ebben az évben Jászágó adott otthont. Nem véletlenül választották a Jászság második legkisebb települését a rangos rendezvény helyszínéül, hiszen a falu általános iskolája idén ünnepli alapításának századik évfordulóját. „Egy remek tanárral eltöltött egyetlen nap többet ér, mint ezerévnyi szorgalmas tanulás” – ezzel a japán közmondással vezette fel köszöntőjét Mészárosné Vas Márta, a Jászberényi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese. 

Pedagógus
Puskás Adrienn zongoratanár  (középen) miniszteri elismerést vett át dr. Berkó Attila főispántól. A pedagógust Mészárosné Vas Márta szakmai igazgatóhelyettes méltatta 
Fotó: Pesti József

A tudásvágy felébresztése is a pedagógus feladatai közé tartozik 

A művelődési házban tartott rendezvényt Zsemberi Zoltán tankerületi igazgató nyitotta meg. 

– Nincs még egy ilyen hivatás, ahol ennyi kudarc, hiábavaló erőfeszítés, ugyanakkor megannyi siker és kellemes meglepetés éri az embert. Felemelő, szép hivatás a miénk. Emberré nevelni, tudásunk legjavát nyújtani, követendő példaként állni és megmaradni, kitárni a világot a gyermekek előtt, elindítani őket az élet nehézségekkel, de örömökkel, szépségekkel teli útján. A pedagógusok mindennapjai során a legnagyobb feladat a szeretettel szeretetre nevelés, a tudás átadása és a tudásvágy felébresztése, és saját életünk példáján keresztül követésre méltó pozitív példa nyújtása – beszélt a pedagógusok hivatástudatáról Zsemberi Zoltán. 

Száz éve épült meg a jászágói általános iskola

A vendéglátó település nevében Mozsár Lászlóné polgármester szívből jövő szeretettel köszöntötte a résztvevőket, felidézve a jászágói általános iskola történetét. 

– Klebelsberg Kuno vallás- és közoktatásügyi miniszter vezetésével, dr. Czettler Jenő országgyűlési képviselő közreműködésével épült meg az állami iskola a településen, mely kiváltotta a zugiskolák működését. 1924. június 24-én adták át az intézményt, ahol az őszi állatbehajtások után, októberben kezdődött el a tanítás, kántortanítók oktatták, nevelték a gyerekeket – emlékezett vissza Mozsár Lászlóné. Kiemelte: a pedagógus életforma egy életre szóló elkötelezettség a jövő nemzedékének oktatása, tanítása iránt. A pedagógusok nem csak tantárgyakat tanítanak a diákoknak, hanem formálják gondolataikat, cselekedeteiket. 

Miniszteri elismeréseket is átadtak a díszünnepségen

Az ünnepségen Pócs János országgyűlési képviselő is méltatta a pedagógusok munkáját. Ahogy fogalmazott: ez a hivatás a legszebb, mert a pedagógusok a gyerekeket szeretetre nevelik, ugyanakkor a legnehezebb is, mert munkájuk visszaigazolására olykor évtizedeket kell várni. Borbás Zoltán, a vármegyei közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy a pedagógusok életpályája az egész nemzetnek a javát szolgálja. A rendezvény idén is kiváló alkalmat adott arra, hogy a tankerületi központ elismerje a 2023/24-es tanévben legeredményesebben teljesítő pedagógusokat. 

Elsőként dr. Berkó Attila főispántól miniszteri elismerő oklevelet vett át:

  • Puskás Adrienn, a jászberényi Palotásy János Zeneiskola AMI zongoratanára 
  • Mészárosné Suba Judit, a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium pedagógusa, korábbi intézményvezetője. 

A Jászberényi Tankerületi Központ díjazottjai a 2023/24-es tanévben: 

Az eseményen átadták a „Kiváló Pedagógusok” díjakat, tagintézményként méltatták a díjazottakat. A Jászberényi Tankerületi Központ díjazottjai a 2023/24-es tanévben: Koczka Tiborné, Benke Tamás Imréné, Telekné Szalkai Tünde, Szekeresné Békési Ilona, Makainé Muhari Éva, Hagyóné Kovács Judit, Lukácsi Pálné Besenyei Zsuzsanna, Pege Adrienn, Juhászné Meleg Anna, Cseh Tiborné, Weiszmüller Marina, Puskás Adrienn, Jakkel Imre István, Kátainé Tasi Tünde, Kissné Tóth Adrienn, dr. Érsekné Kácsor Edina, Zsákné Urvölgyi Edina, Mánts Zsuzsa Anna, Szabó András, Tajtiné Orosz Judit, Szabóné Weiszmüller Krisztina, Kovácsné Pásztor Eszter, Nagyné Pádár Tímea, Pethőné Nagy Szilvia, Ajtainé Puporka Evelin, Drávuczné Sőti Mónika, Birgés-Tóth Mónika, Nagyné Kazinczy Krisztina, Keskeny Richárd. 

Az ünnepi műsorban közreműködtek a Jászsági Általános Iskola Jászágói Telephely és a Jászsági Gróf Apponyi Albert Általános Iskola és AMI tanulói.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában