Alternatív energiaforrás

2024.06.04. 18:00

Napelem segíti a közpark világítását Tiszapüspökiben

Költséghatékony és környezetbarát az a megoldás, mellyel megoldották Tiszapüspökiben az István park közvilágítását. A napokban felszerelt lámpatestek napelem segítségével világítják meg éjjel a területet.

Molnár-Révész Erika

Tiszapüspöki főterére, az István parkba nemrég 5 darab, napelem segítségével működő lámpatestet szereltek fel, a maradék 4-et a napokban telepítették. 

napelem , fegyvernek,park
Míg korábban öt, a napokban a még négy lámpatestet szereltek fel Tiszapüspöki közparkjában. A lámpák napelem segítségével működnek.
Fotó: Mészáros János

Jó megoldásnak bizonyult a napelem

– Éppen annyi lámpatestet szereltünk fel, mint ahány rózsalugassal körbefuttatott pihenőpadunk van. A cél az volt, hogy amellett, hogy ez a fajta térvilágítás költséghatékony, este is biztonságosan ki lehessen látogatni a parkba. A napelem segítségével működő lámpatestek akár 12 óra hosszáig is üzemelhetnek, amennyiben szükség van rá – tájékoztatott Bander József, Tiszapüspöki polgármestere. Mint elmondta, tesztelési céllal először csak egy lámpatestet szereltek fel.

– Azt tapasztaltuk, hogy jól világít, kellő fényt ad, és egész éjszaka működik. A parkba régóta tervezzük hogy kiépüljön valamiféle energiaforrás, a későbbiekben ugyanis szeretnénk rendezvényeket is tartani a területen – tette hozzá a településvezető. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában