Átszállás nélkül

2024.06.26. 09:22

Vitorlás vonat jár Szolnokról a Balatonhoz

​Itt a nyár, egyre többen indulnak nyaralni. A kedvelt úticél, a Balaton immár vonattal is egyre több városból megközelíthető akár átszállás nélkül is. Szolnokról is így utazhatunk a nyár minden hétvégéjén.

Rimóczi Ágnes

A főszezoni nyári menetrend június 22-től lépett életbe a Balatonnál. A MÁV-START ezen időszakban az elmúlt hónapokhoz képest megtöbbszörözi a vonatok számát a tó menti vonalakon annak érdekében, hogy minden nyaralásra induló, vagy onnan visszaérkező utasát biztonságban célba juttassa.
Szolnokról akár vitorlázhatunk is a magyar tengerig.

vonat, balaton, máv
A kedvelt úticél, a Balaton immár vonattal is egyre több városból megközelíthető akár átszállás nélkül is
Forrás: Mávcsoport.hu

– A VITORLÁS névre keresztelt expresszvonat Szolnok és Fonyód között az újszászi (120a) vonalon (Szolnok– Újszász– Nagykáta– Budapest– Fonyód) közlekedik, lehetőséget nyújtva térségben élők számára is a Balatonra való közvetlen eljutásra. A járat emeletes KISS motorvonattal közlekedik, a zsúfoltság elkerülése érdekében helyjegyet kötelező váltani a vonatra – derül ki a MÁV-START tájékoztatójából.

De számos más vonattal is eljuthatunk a Balatonhoz, a menetrendről érdemes tájékozódni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában