Múzeumok Éjszakája

2024.06.18. 16:00

Különleges programokban bővelkedik az idei Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakáját idén június 19. és 22-e között rendezik meg. A hétvégi eseményről kedden délután Szalay Ferenc polgármester és Tapasztó Ildikó, a város kulturális, ifjúsági, köznevelési és sport osztályának vezetője közösen tartott sajtótájékoztatót az újonnan nyílt Várkapu Szolnoki Vártörténeti Látogatóközpontban.

Köllő Judit

Az immáron 22. alkalommal megszervezett országos Múzeumok Éjszakája programsorozathoz számos szolnoki intézmény is csatlakozik. Az esemény különleges színfoltja a városnak, melynek köszönhetően több helyi nevezetesség is megtekinthető a rendezvénysorozat keretében.

Múzeumok Éjszakája, sajtótájékoztató, Szalay Ferenc, Kovács Ákos
A Múzeumok Éjszakája szolnoki programjairól tartott kedden sajtótájékoztatót Kovács Ákos, a Reptár igazgatója (balra), Szalay Ferenc polgármester és Tapasztó Ildikó osztályvezető
Fotó: Nagy Balázs

Rengeteg programmal készül az idei Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében Szolnokon lehetőség adódik éjszakai tárlatvezetésre az Agórában, feltérképezhetjük a Reptár különleges hangulatát, vagy akár csillagképek kialakulásának történetéről is hallgathatunk előadást a helyi csillagvizsgálóban. A rendezvényhez két település is csatlakozik, Rákóczifalva és Tiszaföldvár, ahol a régi idők történetébe is bepillantást nyerhetünk.

A rendezvényen Szalay Ferenc polgármester kiemelte: az idei Múzeumok Éjszakáján huszonegy helyszínen zajlanak majd a programok. Ennek hatására különleges hétvégének nézünk elébe. A eseménynek köszönhetően végigjárhatjuk Szolnok nevezetességeit, mely idén az újonnan megnyílt Várkapu Szolnoki Vártörténeti Látogatóközpontot is érinti.

Múzeumok Éjszakája
Számos programot rejt az idei Múzeumok Éjszakája
Fotó: Nagy Balázs

Az esemény sokszínűségét méltatta Tapasztó Ildikó

– Az idei év tematikája a gólpassz, melyhez számos intézményünk csatlakozik – emelte ki mondandójában Ildikó. – A Tiszavirág Fesztivál és a Múzeumok Éjszakája lehetővé teszi, hogy bárki megtalálja az érdeklődéséhez közel álló programokat. Nem mellesleg az Európa-bajnokság is nagy szerepet kap az idei hétvége különlegességeként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában