Nagyszabású fejlesztés

2024.06.04. 18:30

Központ épül Fegyverneken, elkezdődtek a munkálatok

Elkezdődtek a város szívét, vagyis a Szent Imre teret érintő nagyszabású beruházás kivitelezési munkálatai Fegyverneken, egy új játszótér építésével. A központ teljes átalakítására 350 millió forintos pályázati forrást nyert a település.

Molnár-Révész Erika

A játszótér építésével elkezdődtek a Szent Imre tér, vagyis a központ átalakításának munkálatai Fegyverneken. A nagyszabású beruházás több, mint 4000 négyzetméter zöldfelületet érint.

központ,fegyvernek,munkálat
A központ átalakításának munkálatai már elkezdődtek, egy új játszótér építésével – mutatta a helyszínen Tatár László polgármester. 
Fotó: Mészáros János

Modern közösségi térré válik a központ

Mint azt Tatár László, a város polgármestere elmondta, a kivitelezéssel ütemterv szerint haladnak majd, például az iskola előtti területet a nyári szünet ideje alatt, az évkezdésig befejeznék, hogy a munkálatok ne zavarják az oktatást. 

– A területen sétálóutca épül, kicseréljük a térkőburkolatot, bővül a parkolóhelyek száma, továbbá új gyalogátkelőhelyek létesülnek, emellett kerékpártárolókat és okospadot telepítünk, az elektromos, illetve köztéri wifihálózat is kiépül– tájékoztatott a helyszínen a városvezető.

Gazdasági szempontból is fontos a beruházás

Mint megtudtuk, a környéken összesen 11 gazdasági, vállalkozási egység található, melyek működésére szintén hatással lenne a tervezett beruházás. További előnye a terület kiválasztásának, hogy lehetőséget teremt a közúti közlekedés színvonalának javítására is. A többszáz éves településnek egyébként eddig nem volt kiépített főtere, ezért annak kialakítását már régóta szeretnék a helyiek. 

A központ átalakítását célzó beruházásra 350 millió forintot nyert a város a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában