Összefoglaló

2024.06.07. 21:00

Elkezdődött a tiszavirágzás, Anyakivan a Pihenőszigetet támogatja – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Tizenöt köbméter guanótól szabadították meg a 100 éves víztorony tartószerkezetét a napokban Törökszentmiklóson. A nagy mennyiségű galambürülék óriási terhelést jelentett a torony szerkezetére, melyet meg is erősítenek, és a tervek szerint a tönkrement tetejét is kijavítják.

hírösszefoglaló, hírek, napi összefoglaló
Forrás: szoljon.hu

A Hungarikum Bizottság a négy évvel ezelőtti 25. jubileumi ülésén döntött arról, miszerint mint egyedülálló természeti látványosság, illetve kiemelkedő jelentőséggel bíró nemzeti érték, ezentúl a Hungarikumok Gyűjteményét gazdagítja a tiszavirág, mint rovar, és annak páratlanul csodálatos násztánca. Idén a tiszavirágzás hamarabb kezdődött a megszokottnál, hírportálunkon megmutatjuk a kérészrajzást.

Vasárnap 370 szavazókör nyílik meg Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. A helyi választási szervek felkészülten várják az európai parlamenti és az önkormányzati voksolást.

A törteli hőforrást már többen, többféle módon szerették volna hasznosítani az elmúlt évtizedekben. A tervekben egy a közös: egyikből se lett semmi, így a vagyont érő termálvíz jelenleg is akadálytalanul folyik el az Alföldön.

Hétvégente nyitja ki kapuit a szolnoki Pihenősziget, az intézmény működéséről nemrégiben videót forgattak, mely bejárta az internetet. A megható perceket látva kereste fel Semjén Nóra, az Anyakivan bloggere Kiss Ágnest, a Pihenősziget megálmodóját. Az összefogással, segítséggel a bezárástól menthetik meg a Vércse úti intézményt.

A pilot program után országossá terjesztik az 50-70 év közötti lakosság körében a kétévenkénti vastagbélszűrést – jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten. Takács Péter közölte: a kormány célja, hogy a magyar emberek egészségben eltöltött éveinek száma növekedjen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában