Összefoglaló

2024.06.19. 20:00

Elkezdődött az idei Tiszavirág Fesztivál Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A rekkenő hőség miatt szerdán Szolnokon is üzembe álltak a párkapuk. A szerkezetek a Hild téren, Tisza parkban, a MÁV pályaudvar közelében, a Tiszai Hajósok terén, valamint a Széchenyin a piros iskola előtt is üzemelnek

hírösszefoglaló, hírek, napi összefoglaló
Forrás: szoljon.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség rongálás bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy szolnoki férfivel szemben. Az illető a Szolnoki Rendőrkapitányság udvarán indulatból három, a kapitányság munkatársai járműveinek visszapillantó tükrét is lerúgta.

Zene, tánc és jó hangulat. Mindezek adottak voltak a szerda délutáni felvonuláshoz Szolnok belvárosában, ahol így vette kezdetét a 17. Tiszavirág Fesztivál. Bábszínházasok egy óriási tiszavirágbábbal, a Tisza Táncegyüttes, a város és környékbeli néptáncos és művészeti csoportok képviselői ropták a táncot utcákon át. 

Egy helyi lakos elektromos kerékpárral közlekedett Jászladányban június 18-án reggel, mikor a rendőrök ellenőrizték. A 70 éves férfival szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. Jászapátin ugyancsak ittasan ült elektromos kerékpárra egy 68 éves férfi, ő is egy ellenőrzés során bukott le

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő kedden délután Szolnokon, egy vitéz Tóth Lajos utcai lakásban, ahol egy felnőtt és egy gyermek tartózkodott. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói visszaállították a jelzéskor fennálló állapotokat, és a nyílt égésterű gázkazán környezetében kimutatták a halálos gáz koncentrációját

Márciusban kezdődött a Fogadj örökbe egy játszóteret! kezdeményezés Szolnokon. A játszótér szépítő programhoz tizenegy iskola csatlakozott, az eredményhirdetést szerdán tartották az Ormos Imre parkban.

A védőnők napja alkalmából rendeztek ünnepséget Szolnokon, a vármegyeházán szerdán délelőtt. Az eseményen első alkalommal adták át a Vármegye védőnője díjat.

A jászkunsági székhelyű Magyar Tűzoltósport Egyesület (MTSE) versenycsapata a hétvégén a németországi Tauberfeldben mérette meg magát a FireFit aktuális állomásán. Jól szerepeltek hazánk, köztük térségünk lánglovagjai.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei kedden négy személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján és hat ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Az egyenruhásokat három személyi sérüléssel járó közúti balesethez is riasztották. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában