Összefoglaló

2024.06.14. 21:05

Törökszentmiklóson értek tetten egy dílert – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Kábítószert, telefonokat, SIM-kártyákat is legfoglaltak a jászkunsági rendőrök a minap. Törökszentmiklóson értek tetten egy dílert.

hírösszefoglaló, hírek, napi összefoglaló
Forrás: szoljon.hu

A mezőtúri és kunszentmártoni múzeumok összefogásával valósították meg a „Modern és Nemzeti - A népi szecesszió hatása Badár Balázs és Bozsik Kálmán fazekasok munkásságára” elnevezésű kiállítást. A tárlat tárgyait a következő hetekben Lengyelországban lehet megtekinteni.

Több mint egy tonnányi hulladékot halmozott fel hat évvel ezelőtt vásárolt telkén egy besenyszögi férfi, veszélyes dolgok is voltak a területen. A Szolnoki Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat ellene.

A helyszínen azonnal elvették a 48 éves sofőr vezetői engedélyét.

Lezárult a városi könyvtár könyves játéka. Az iskolai olvasási kihívás igazán próbára tette a gyerekeket, de sikeresen helyt álltak.

Rendhagyó módon este tárja ki kapuját a Jász Múzeum június 22-én. A Múzeumok Éjszakája idén is érdekes programokkal várja az érdeklődőket.

Minden évben szerveznek gyermeknapot a lakásotthonban élő fiataloknak, a rendezvény helyszínét a szolnoki Nefag-játszótér biztosította pénteken. Közel 200 gyermek töltött el egy élménydús napot.

A tűzoltók 438 lépcsőfokot küzdöttek le, a Misina-tetőn közben különböző technikai feladatok is vártak rájuk. A lépcsőfutó bajnokság második fordulóját rendezték meg a minap Pécsen. Szolnokot Márton Péter tűzoltó őrmester képviselte.

Évtizedekig egy pécsi padláson pihent az a fürdőszobai szett, mely immár a mezőtúri Draskovits Kerámiagyűjteményt gazdagítja. Badár Balázs ritkaságnak számító alkotása nagyjából százhúz esztendővel ezelőtt készülhetett. A kerámiagyűjtemény tulajdonosa igazi kincsként beszél róla.

Páratlan kulturális örökséget, egy középkori, nemzetségi alapítású bencés apátság maradványait találták meg még tavaly a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ Nemzeti Régészeti Intézetének szakemberei a Tisza-tó melletti kutatásaik. Az idei feltárási időszakra is jutott egy régészeti szenzáció: ezúttal egy XIV. századra tehető ezüst áldozókészlet (kehely és ostyatartó) került elő a föld mélyéről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában