Önkéntes segítség

2024.06.21. 10:00

Évértékelő a miklósi polgárőröknél: több, mint 8000 órát szolgáltak tavaly

Megtartotta éves közgyűlését hétvégén a 69 tagot számláló Törökszentmiklós Városi Polgárőr Egyesület. Az évértékelőn a tavalyi eredményekről, az idei év feladatairól is szó esett.

Molnár-Révész Erika

Megtartotta éves ünnepi közgyűlését a napokban a Törökszentmiklós Városi Polgárőr Egyesület, az eseményen Kolozsi József, az egyesület vezetője tartott évértékelőt. Az elnök beszámolt a tavalyi év eredményeiről, és az idei célkitűzésekről is. 

Évértékelő polgárőrség Törökszentmiklós
Megtartotta éves közgyűlését a napokban a Törökszentmiklós Városi Polgárőr Egyesület. Az eseményen Kolozsi József elnök tartott évértékelőt
Fotó: Beküldött fotó

Az évértékelőn elhangzott, kevés volt tavaly a fiatal jelentkező

– Tavaly, a korábbi évekhez hasonlóan tőlünk telhetően, lehetőségeink függvényében végeztük polgárőr munkánkat. Sajnálattal állapítjuk meg, hogy munkánk és feladataink zömét idősebb polgárőrökkel kell végeznünk és végeztetnünk, mert a fiatalok beintegrálása egyre nehezebb és egyre nagyobb feladatot ró ránk. A fiatalok bevonása a polgárőr mozgalomba napi feladatként jelentkezik, de ennek elsődleges sikerét az 50 és 140 órás érettségihez köthető társadalmi munkában érezzük – hangsúlyozta beszédében az elnök. Mint azt felsorolta, 2023-ban 8287 órát töltöttek szolgálatban, ebből külterületen 795 órát, rendőrökkel közösen 943 órát. Jelzésadás 102 alkalommal, segítségnyújtás 72 alkalommal történt. A Szomszédok Egymásért Mozgalomba bevont ingatlanok száma 1583 volt.

Az idősekre és a gyermekekre kiemelt figyelmet fordítanak

– 2024-ben is örömmel adunk tájékoztatást arról, hogy tovább javult a polgárőrség társadalmi és szakmai megítélése, megőriztük politikamentességünket, a polgárőrség tekintélye erősödött. Egyesületünk létszáma 69 fő, melyből 1 tag ifjú polgárőr. Főbb célkitűzéseink továbbra is változatlanok, az idősek látogatása, esetenként élelmiszer beszerzése számukra. Feladatunk egyebek mellett a folyamatos tagtoborzás, a reggeli iskolakezdés előtt a város egyik gyalogátkelő helyén segíteni a gyermekek biztonságos közlekedését, közreműködni a TeSzedd Mozgalomban és a Hulladékkommandó akció működésében – sorolta a feladatokat Kolozsi József elnök. A közgyűlésen díjakat és elismeréseket is átadtak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában