Vizsga

2024.06.21. 13:55

Már javában zajlanak a szóbeli érettségik a Jászkunságban is

A megmérettetés adatairól a Szolnoki Szakképzési Centrum intézményeit és a Szolnoki Tankerületi Központ fenntartásában álló intézményeket kérdeztük. Mint kiderült, a Szolnoki Tankerületi Központ fenntartásában lévő négy gimnáziumban összesen 765 tanuló tesz érettségi vizsgát.

Köllő Judit

A Szolnoki Szakképzési Centrum 11 iskolájából 10 intézményben zajlik most szóbeli érettségi vizsga. Mindez azt jelenti, hogy az érettségi tantárgyak mellett szakképesítési vizsgák is folynak.

érettségi
Már a jászkunsági intézményekben is megkezdődtek az idei szóbeli érettségi vizsgák
Fotó: Török János / Forrás: Illusztráció

– Összesen 34 vizsgabizottság dolgozik a 10 iskolában és a érettségizők száma 794 fő – világított rá Kalmár Andrea, a Szolnoki Szakképzési Centrum főigazgatója. – Az írásbeli vizsgákat követően június 17-én zajlottak az első szóbeli érettségik, amelyek egészen június 27-ig tartanak iskoláinkban. A legtöbben négy intézményben, a Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikumban, a Szolnoki SZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskolában, Szolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikumban és a Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikumban vizsgáznak. Ezekben az iskolákban 97 és 132 közötti az idén végző fiatalok száma. A jelenlegi végzős tanulók előrehozott érettségi vizsgát tesznek, hiszen ők öt éves képzésben vesznek részt.

A Szolnoki Tankerületi Központ fenntartásában lévő négy gimnáziumban összesen 765 tanuló tesz érettségi vizsgát.

A Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégiumban 163 fő, a  Szolnoki Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban 285 fő, a Varga Katalin Gimnázium 160 fő és a Verseghy Ferenc Gimnázium 157 tanuló érettségizik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában