Pusztítás

2024.06.05. 06:53

Egy szolnoki buszváróba menekültek a tomboló vihar elől a bajba jutott biciklisek

Egymás után érték el a heves széllel járó zivatarok Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét az utóbbi napokban. Egy hatalmas károkat okozó vihar egyik olvasónkra a nyílt utcán csapott le, döbbenetes élményeiről hírportálunknak is mesélt.

Köllő Judit

Egy hölgy olvasónk jelezte, egyik pillanatról a másikra kapta el a szombat esti vihar.

vihar, eső
Félelmetes látvány volt a szupercella érkezése
Fotó: Kedves Katalin

– Már indulás előtt észleltem, hogy ez nem egy szokványos zuhé lesz – emlékezett vissza. – Elképesztően sötét felhőket láttam az égen, azonban nem volt mit tenni, mindenképpen el kellett indulnom autóval. Épp az egyik körforgalom felé haladtam, amikor is brutális módon elkezdett szakadni az eső és tombolni kezdett a szél. Szó szerint vízszintesen zuhogott az eső. Aztán a körforgalom felé haladva már fölém ért. Csak egy tábla sziluettjét láttam, amit a vihar könnyedén felkapott, majd ledobott a Várkonyi téri körforgalomba. Ekkor persze már azonnal megálltam, mire a dühöngő szél elkezdte jobbra-balra lökdösi az autómat. Már korábban átéltem egy hatalmas felhőszakadást, amikor is azt hittem, sosem érek ki a Szandai rétre, de ez még annál is durvább volt. Cseresznye nagyságú jég esett, az Ispán körút felé menet pedig már ott hevert két hatalmas ág az út kellős közepén.

Egy kis buszváró védte csak az embereket

– Nem kertelek, szó szerint még a bugyim is elázott – mondta hírportálunknak a szolnoki Kiss Angéla, akit a hétfő esti vihar ért a nyílt utcán . – Sosem gondoltam volna, hogy valaha is átélek ilyet. Van egy Floridában élő ismerősöm, aki sokat mesélt már az ottani viharokról. Akkor el sem tudtam képzelni, milyen érzés lehet ilyet átélni. Egyszerűen úgy éreztem, hogy nincs hatalmam a testem felett. Az eső csak úgy zuhogott, egy pillanatig azt hittem elsodor magával. Őrült percek voltak – folytatta döbbenten Angéla. – A közelemben többen is küzdöttek az elemekkel, pár sorstársammal együtt betoltuk a biciklijeinket az egyik buszmegállóba és vártuk a zuhé végét. Az a kis építmény volt akkor az egyetlen menedékünk...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában