Papírról olvasni

2024.06.13. 18:33

Megnyílt a 95. Ünnepi Könyvhét Szolnokon – galériával és videóval

Színpadi programok, író-olvasó találkozók, dedikálás, koncertek és fotókiállítások színesítik a 95. Ünnepi Könyvhét szolnoki eseményeit.

Rimóczi Ágnes

Csütörtökön délután nyílt meg hivatalosan és ünnepélyes keretek között a 95. Ünnepi Könyvhét Szolnokon. A több napos programsorozat keretében újdonságokkal, ritkaságokkal és szórakoztató programokkal találkozhat a nagyérdemű.

95. Ünnepi Könyvhét
Sokan részt vettek az eseményen
Fotó: Mészáros János

– Városunknak a kultúrában, a hagyományőrzésben nagyon színes és komoly múltja van – emelte ki köszöntőjében Szalay Ferenc. A városvezető a megnyitón szólt a színházról, a könyvtárról, a művésztelepről, a jól működő zenekarokról. Mint mondta: mindegyik olyan színvonalon működik, melyre méltán lehet büszke a város. Hasonlóan elégedettséggel szólt a fesztiválokról, melyek a színvonalas szórakozáson túl szintén ápolják a hagyományokat.

– És természetesen nagyon fontos szerepe van ennek az eseménynek. A könyvnek egyre fontosabbnak kell lennie az életünkben. Aki könyvet olvas, annak javul a gondolkodásának minősége is – emelte ki Szalay Ferenc, hozzátéve: szerencsére ehhez van egy kiváló  intézményegység, mely mindegyik városrészben biztosítja a szolnokiak részére az olvasás lehetőségét.

A 95. Ünnepi Könyvhét keretében nemcsak olvasni lesz lehetőségük a szolnokiaknak, hanem számos egyéb programon is részt vehetnek. Több író-olvasó találkozó várja az érdeklődőket. A megnyitó után például Závada Pál várta az érdeklődőket, pénteken Hadas Kriszta tart közönségtalálkozót, szombaton Juhász Előd érkezik a Verseghy könyvtárba. Mindezek mellett az elkövetkező napokban a szolnoki Verseghy könyvtár és fiókintézményei, valamint a Damjanich János Múzeum is remek, könyvillatú kulturális programokat kínál az érdeklődőknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában