Kampány

2024.05.30. 20:09

Lázár János Szolnokon: Marakodunk vagy gyarapodunk? Erre kell választ adni június 9-én! – galériával

A miniszter Szalay Ferenc szolnoki polgármester újraválasztását szorgalmazza, mert vele a kormánynak közös tervei vannak

Mészáros Géza

„Marakodunk vagy gyarapodunk?”, illetve „háború vagy béke?”. Lázár János a csütörtökön Szolnokon tartott utcafórumon e két kérdést tette fel az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ előtti Hild János téren összegyűlt hallgatóságnak. 

utcafórum, Lázár János
Lázár János építési és közlekedési miniszter látogatott Szolnokra
Fotó: Mészáros János

Az építési és közlekedési miniszter a június 9-i helyhatósági, valamint az európai parlamenti képviselői helyekért kampányolt a testületekbe Fidesz-KDNP által támogatott jelöltek mellett. Mint hangsúlyozta, az Európai Parlamentbe csak olyan jelöltekre kell szavazni, aki mindig Magyarország mellett és sohasem ellene dolgozik, kampányol és szavaz. Az Európa nyugati felé lévő államok vezetői háború párti politikát folytatnak, aminek nem az emberies, hanem a gazdaságilag profitorientált oldalát tekintik elsődlegesnek. Ennek az elgondolásnak, ideológiának hajtottak fejet a magyarországi baloldali és liberális erők. „A békére való törekvés hazánkban a jelenlegi kormánynak és szimpatizánsainak az elhivatottsága, a háború kiterjesztése pedig az ellenzéki erőké!” – hangoztatta Lázár János.

A tárcavezető példaként hozta fel Romániát, ahol amerikai katonák állomásoznak, mert a románok átengedték az amerikaiaknak a légi-, tengeri- és katonai támaszpontjait azért, hogy bármikor be tudjanak avatkozni az orosz–ukrán háborúba. Lázár szerint Románia azt vállalja, hogy ennek a háborúnak a részesévé válik, Magyarország viszont ezt nem teszi, mert egyetlen magyar életet sem akar kockáztatni sem az oroszok, sem az ukránok miatt.

A miniszter Szalay Ferenc polgármester újraválasztását is szorgalmazta. Mint kifejtette, a jelenlegi városvezető a legjobb választás Szolnok további fejlődésére, vele a kormányzatnak egy a hite és az akarata. Lázár a csütörtöki utcafórumon megerősítette, hogy Szolnok Kelet-Magyarország legjelentősebb logisztikai központja lesz, mivel a már a térségben kiépített M4-es gyorsforgalmi út – amelyet az épülő M8-ba is becsatlakoztatnak – után a V0-s vasúti körgyűrű is érinteni fogja, sőt, egyik kereskedelmi elosztó bázisa lesz a kötöttpályás úthálózat megvalósításával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában