Szelfizhettek is

2024.05.14. 10:01

Kerékpárosokkal telt meg a Kossuth tér a szolnoki Bringás Reggelin – videóval, galériával

Már tizedik alkalommal vendégelte meg a szolnoki önkormányzat azokat, akik kerékpárral érkeztek kedd reggel a Kossuth térre. A Bringás Reggeli évről évre egyre nagyobb megmozdulássá növi ki magát, baráti társaságok, családok kezdték a szolnoki főtéren a keddet.

Pakainé Pusztai Nóra

Már reggel fél héttől gyülekeztek a kerékpárosok a szolnoki Kossuth téren, tizedik alkalommal szervezték meg a Bringás Reggelit. A sor hosszan kanyargott, de ezt mit sem bánták a kerékpárosok, hiszen bőven akadt ismerős, akivel beszélgethettek. Baráti társaságok jó hangulatú beszélgetéseibe csatlakozhattunk be, de akár a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság totóját is kitölthették az érdeklődők, miközben kerékpárjukat regisztráltatták a rendszerbe.

Bringás reggeli, program, kerékpár
A sor hosszan kanyargott, de ezt mit sem bánták a kerékpárosok
Fotó: Mészáros János

Kakaós csiga, lekváros bukta és sajtos pogácsa közül is választhattak azok, akik csatlakoztak a kezdeményezéshez. A reggel limonádéval, kávéval és teával indult.

„Már csak ezért megérte eljönni”

Hajnal Tímea már második alkalommal érkezett a Bringás Reggelire, egyébként sokat kerékpározik, sőt a munkába is azzal jár nap mint nap.

– Jó a társaság, egy csomó ismerőssel találkoztam, már ezért megérte eljönni – nyilatkozott a korai órákban.

Volt, aki először tekert be a térre

Néhány lépéssel arrébb Bene Gábort két falat között kérdeztük, mint kiderült, idén először tekert be a Kossuth térre.

– Nagyon örülök, hogy végre el tudtam jönni, többször találkoztam már a rendezvény felhívásával, de eddig nem tudtam úgy intézni, hogy ideérjek. Biztos, nem utoljára jövök, olyan jól érzem magam – foglalta össze gondolatait.

Bringa, roller és görkorcsolya

A hétéves Nagy Olivér türelmesen állt a sorban, még azon tanakodott, hogy mit válasszon a péksütemények közül, édesanyját kérdeztük.

Még egészen kicsi volt a fiam, amikor először jöttünk, azóta sem hagynánk ki. Negyed órával korábban kelünk ilyenkor, de egyébként is kerékpárral, rollerrel vagy görkorcsolyával járunk a Kőrösi suliba. A Bringás reggelikor útba ejtjük a Kossuth teret, mert jó a hangulat és mindig találkozunk ismerőssel

– mondta Nagy Viktória.

Közel hatszázan reggeliztek a szolnoki Kossuth téren kedden reggel.

Ez egy igazi szerelemprojekt

– Ha lehet ilyet mondani, ez egy szerelemprojekt. A kerékpárral érkezők mellett a gyalogosokat is megvendégeltük. Nagyon bízom benne, hogy még nagyobb rendezvénnyé növi ki magát a Bringás Reggeli, amit most tizedik alkalommal szerveztünk – emelte ki Tóth Dorina, a rendezvény koordinátora.

Nemsokára kinövik a helyszínt

Szezonról szezonra egyre több újdonsággal készülnek, most szelfigéppel fotózkodhattak a résztvevők. A partnerek bevonásán is dolgozik az önkormányzat.

– Két év múlva odáig juthat a Bringás Reggeli, hogy a helyszínt is kinőjük, az újra ötleteket várunk – tette hozzá Tóth Dorina. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában