Hazánk szuverenista ország

2024.05.14. 21:00

„A magyar kormány békepárti!”, szögezte le Törökszentmiklóson Orbán Balázs és Herczeg Zsolt

A miniszterelnök politikai igazgatója, valamint a térség országgyűlési képviselője a háború ellen szólalt fel a Klein-Lábassy Kultúrkúriában

Mészáros Géza

„Hazánk szuverenista ország, Európában a szókimondó Vatikánon és érces hangját kevésbé hallató Szlovákia mellett talán már csak mi vagyunk azok, akik nem csupán megőriztük az önállóságunkat és keresztény-konzervatív identitásunkat, hanem büszkén és harcosan vállaljuk is ezen értékeket” – jelentette ki mindezt Orbán Balázs Törökszentmiklóson kedden este. A miniszterelnök politikai igazgatója a Klein-Lábassy Kultúrkúriában tartott Polgári Est vendégeként magyarázta el teltházas hallgatóságának a magyar kormány közeljövőre vonatkozó hazai és nemzetközi gazdasági és társadalmi stratégiáját. A fórum moderátora Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő volt.

orbán balázs,politikai igazgató,törökszentmiklós
Herczeg Zsolt (balról) és Orbán Balázs Törökszentmiklóson is a békére szavazásra buzdította a hallgatóságot
Fotó: Mészáros Géza

Orbán Balázs kifejtette, hogy a jelenlegi demokraták által irányított Egyesült Államok vezényszavára az Európai Unió liberális vezetése háborúra készül a vitathatatlanul agresszor Oroszországgal szemben. Magyarország és a regnáló kormánya támogatásáról biztosítja Ukrajnát, de sem fegyvert, sem magyar katonát nem küld ki a frontra – szögezte le a politikus.

A miniszterelnök politikai igazgatója elmagyarázta, hogy a közösség nyújtotta kohéziós alap nem fogja a tagállamok gazdaságát fenntartani, az uniós gondolkodás pedig ez ügyben egyirányú. Orbán Balázs szerint hazánk gazdasági stratégiája eltér az uniósétól. Magyarország az elmúlt években nyitott a Balkánra, nyitott Ázsiára, nyitott az arab világra, megtartotta az orosz és a türk szálakat, miközben továbbra is megbízható partnere a nyugati országok vállalatainak.

– Hazánk, még ha a liberális erők akadályozzák is ebben, a globális világban jobb helyzetben van gazdasági megítélésből, mint némely fejlettebbnek vélt nyugati állam. A kormány fejlesztési stratégiája haladó és folyamatosan fejlődő szellemű. A biztos gazdasági háttérhez azonban rettentően fontos volna a béke. A háború nem fog gyarapodást eredményezni, ezért kell a júniusi választáson a békére, a béke párti politikára szavazni – hangsúlyozta a Fidesz-KDNP országgyűlési képvselője.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában