Programismertető

2024.05.29. 17:12

Külpolitikai témákat is érintettek a jászberényi fórumon

Programismertető fórumot tartott Hajnal-Nagy Gábor polgármesterjelölt a jászberényi Aranysas Rendezvényházban a minap. Az esemény elején Szentesi Zöldi László újságíró a külpolitikai helyzetről beszélt a hallgatóságnak.

Szoljon.hu

Szentesi Zöldi László újságíró a külpolitikai helyzetről, a globális fenyegetettségről beszélt a jászberényi Aranysas Rendezvényházban tartott programismertetőn.

külpolitika
Hajnal-Nagy Gábor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és Szentesi Zöldi László újságíró tartott fórumot Jászberényben
Fotó: Pesti József

– Háborús veszély van – szögezte le, majd kitért arra, hogy az amerikai politikai helyzet, hogyan alakítja napjaink valóságát. Szerinte súlyos kihívást jelententenek az elmúlt esztendőket befolyásoló tényezők, legyen szó a pandéimiráról vagy a háborúról.

Külpolitikailag is fontos a béke 

– A történelem tanulsága szerint van egy pont, amikor mindenkinek megjön a józan esze. Az erőszak olyan méreteket ölt, hogy az emberek számvetést végeznek és békét kötnek – magyarázta.

A béke fontosságának kérdését Európában nem mindenki látja megfelelően, sokan egy követ fújnak az amerikaiakkal. Az újságíró Jászberény politikai helyzetét is részletesen elemezte.

– Bízom benne, hogy nagy fordulat következhet a városunk életében – mondta.

Programismertetőt tartott a polgármesterjelölt

Hajnal-Nagy Gábor, a Fidesz-KDNP polgármester jelöltje határozottan állást foglalt a nemzeti szuverenitás mellett, majd megtartotta programismertetőjét. Beszélt a terveiről és elképzeléseiről érintve a Jászság fejlődését. A fórum állófogadással zárul. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában