Döntés után

2024.05.28. 10:19

Közgyűlés: ideiglenesen átköltöztetik a Hársvirág bölcsőde apróságait

Fontos döntéseket hozott a testület a vármegyeszékhelyen hétfőn. A rendkívüli közgyűlés során a Hársvirág bölcsődéről és a közelgő választásokról is szó esett.

Mészáros Géza

Halaszthatatlan önkormányzati feladatokhoz szükséges döntések meghozatala miatt soron kívüli ülést tartott hétfőn a szolnoki közgyűlés.

közgyűlés,
A Hársvirág bölcsődéről is szó esett a közgyűlés ülésén
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A soron kívüli ülés során a testület gyors határozatokat hozott: az idei büdzsébe illesztve a testület elfogadta, hogy a Nemzeti Választási Iroda a Szolnok Helyi Választási Iroda részére a június 9-i európai parlamenti, illetve helyi önkormányzati képviselők tagjainak megválasztásával kapcsolatos pénzügyi fedezet biztosítása céljából mintegy harmincnyolc-millió forint támogatást nyújt.

A Kolozsvári úti bölcsődéről is döntött a közgyűlés

A Kolozsvári úti Hársvirág bölcsőde átépítés, felújítás előtt áll. Az épület jelenlegi leromlott műszaki állapota nem biztosítja a gyermekek megfelelő szintű nevelését, ezért a kivitelezés előtt a két csoportú bölcsőde ideiglenesen az Aranyi Sándor utca 1/b. szám alatti használaton kívüli, egykori óvodai ingatlanban fog működni. Döntés született arról, hogy majdan hasznosítani fogják azt a Gyökér utcai hajdani orvosi rendelő épületét, amelyből az egészségügyi szolgáltatás átköltözött a felújított Temető úti rendelőbe, illetve, hogy a „kivett általános iskola” minőségben régóta néptánc-, balett- és röplabda oktatási célból működő hajdani Konstantin úti tanintézményt a Szolnoki Szakképzési Centrum úgy fogja hasznosítani, hogy a művészeti- és a sporttevékenységeket továbbra is biztosítani fogja.

Szolnok ötmillió forinttal támogatja a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítványt, amely a várossal kötött együttműködés alapján viszonttámogatja a helyi középiskolákban a biológia tantárgyi tehetséggondozást, továbbá a Debreceni Egyetem Szolnok Campusában zajló egészségügyi szakra jelentkező hallgatókat.

A testület zárt ülésen egyhangúlag megszavazta a szavazatszámláló bizottságok azon tagjait, akik részt vesznek a június 9-i EP- és helyhatósági képviselői választás lebonyolításában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában