Lista

2024.05.13. 09:00

Gázrobbanás Szelevényen, óriási darazsak Szolnokon – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Gázrobbanás történt Szelevényen, varázslatos lombkoronasétánnyal gyarapodott Nagykörű – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Újabb varázslatos élményközponttal gyarapodott a Tisza-tó, itt vannak az első fotók

élményközpont, átadás
Hétfőn délután új látogatóközpontot avattak fel Tiszafüreden
Fotó: Nagy Balázs

Május 6-án, hétfőn délután ünnepélyes keretek között átadták a Tisza-tavi turisztikai térség egyik legnagyobb attrakcióját, a Kérész öko és aktív turisztikai központot Tiszafüreden. A több korosztály számára is programlehetőséget kínáló intézményben ismeretterjesztő kiállítótérrel, a Tisza-tó élővilágát fürkésző távcsövekkel, ügyességi játékokkal, a kérészek életét bemutató VR kisfilmmel is várják a látogatókat.

2. Varázslatos lombkoronasétánnyal gyarapodott Nagykörű, ámultba ejtőek a képek – galériával, videóval

lombkoronasétány, átadás, ünnepség
A csütörtökön átadott létesítmény a természet és turizmus harmóniáját szimbolizálja
Fotó: Nagy Balázs

A lombok között, nyolc méter magasan. Aki így szeretne sétálni a Tisza-parton, látogasson el Nagykörűbe. A községben május 9-én, csütörtökön délelőtt hivatalosan is átadták a nemrégen elkészült Lombkoronaház- és sétányt.

3. Ijesztő teremtményekre bukkantak a szolnoki Hild téren, körbe kerítették a területet – videóval

tőrösdarázs, rovar
Tőrösdarazsak a Hild téren
Fotó: Kovács Berta

Rémisztő találkozásban lehet része Szolnokon, a Hild téren áthaladóknak. Hatalmas darazsak röppenhetnek el ugyanis mellettünk. Persze akik nincsenek jó viszonyban a rovarokkal, azoknak sem kell kétségbe esni, ha ezek a teremtmények a közelükben repkednek.

4. A szomszédok még az anya segélykiáltását is hallották, amikor felrobbant a szelevényi ház - galériával

gázrobbanás, romos ház
A felrobbant ház
Fotó: Donka Ferenc

Két embert szállítottak kórházba a mentők, amikor tűz ütött ki egy gázrobbanás miatt összeomlott lakóházban Szelevényen péntek éjszaka. Az ott lakók elmondták, hogy a házban egy 50 év körüli anya lakott a 10 év körüli gyermekével. Hallották a hatalmas robbanást, az egyik szomszéd az anya segélykiáltását is hallotta. 

5. Egy különleges hajó zsilipelését fotózták le Kiskörénél, a Jászkunságon is áthaladt – videóval

Victor Hugo, hajó, Tisza
A Victor Hugo visszatérő vendég a Tiszán
Fotó: Tóth Gábor

Impozáns jármű közlekedett a Tiszán május 7-én, kedden. A jászkunsági folyószakaszt is végigszelte a francia hajó, a Victor Hugo, mely a Croisi Europe flotta egyik kisebb tagja, így sekélyebb vizeken is könnyen hajózik. A 2000-ben épült, 2019-ben felújított jármű nyolcvankét méter hosszú, 9,5 méter széles és kilencven turista befogadására alkalmas.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában