Összefoglaló

2024.05.29. 19:53

Átadták a Manóliget Bölcsődét Karcagon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Közel tíz év alatt ezer(!) alkalommal csapolta meg munkáltatója bankszámláját, és több mint százötmillió forintot utalt át magának egy besenyszögi nő. Végül megfizetett a sikkasztásért: a Szolnoki Törvényszék másodfokon négy és fél év börtönre és az okozott kár kamatos megfizetésére kötelezte.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Két személyautó karambolozott a 4-es főúton Szolnokon, a tószegi felüljárónál szerda kora délután. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították az egyik autót. 

A Szolnoki Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a 45 éves szolnoki férfivel szemben, aki ittasan elütött a zebrán egy gyalogost, majd amikor a gázolás után a gyalogos számonkérte, elhajtott.

Átadták a régi Vasút úti bölcsőde helyén felépült Manóliget Bölcsődét Karcagon. A szerdán felavatott beruházás 672 millió forintos állami támogatásból és 35 millió forint önkormányzati önerőből valósulhatott meg.

Közel egy hete érkezett a bejelentés a Karcagi Rendőrkapitányságra, hogy egy tiszabői tárolóhelyiségből szerszámokat loptak el. A bejelentést követően a rendőrök szemlét tartottak, tanúkat hallgattak ki és kamerafelvételeket elemeztek, így jutottak a tettesek nyomára.

Kigyulladt egy mozdony motortere kedd délután a kunszentmártoni vasútállomáson. A két kocsiból álló szerelvényen tíz utas volt, akiket időben leszállítottak. Őket mentesítő járat szállította tovább.

Az iskolások, óvodások, bölcsődések, valamint az idősotthon ellátottjai és a szociálisan rászorulók étkeztetését is helyben megoldja az a beruházás, melyet szerdán jelentették be Kengyelen. A 160 négyzetméteres, 300 adagos konyha a tervek szerint a jövő év végéig készül el. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatának 200 millió forintos támogatásából valósul meg.

Diákokkal és tanárokkal népesült be szerda délután a Szolnoki Galéria. A szolnoki önkormányzat idén is köszöntötte a város intézményeiben tanuló, valamilyen téren kiemelkedő teljesítményt nyújtó, tanulmányi versenyeken jól teljesítő, sikeres diákokat, valamint felkészítő pedagógusokat, oktatókat.

Egy évvel meghosszabbította szerződését Oliver Vidin az NHSZ-Szolnoki Olajbányász csapatánál. A szerb szakember februárban vette át a piros-feketék irányítását, akikkel tizennyolc meccsből tizenhármat is megnyert, emellett pedig egy bajnoki ezüstérmet és egy Magyar Kupa-győzelmet szerzett.

A távozók után első új igazolását is bejelentette szerdán az NHSZ-Szolnoki Olajbányász csapata. Az egyes és kettes poszton is bevethető Krnjajszki Borisz Kaposvárról érkezik a Tisza-partiakhoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában