Egészségügy

2024.05.30. 15:00

Allergia: továbbra is kérhető az ingyenes szűrés a törökszentmiklósi járóbetegellátóban

Hétfőnként rendelési időben továbbra is lehet kérni az ingyenes allergiaszűrést a Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Egyesitett Gyógyító-Megelőző Intézetben. Az allergia ma már népbetegségnek számít, vármegyénkben is évről-évre egyre többen szenvednek valamilyen formájától.

Molnár-Révész Erika

Még április 22-én, illetve május 13-án szerveztek ingyenes, allergia kimutatására alkalmas vizsgálatokat a Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Egyesitett Gyógyító-Megelőző Intézetben. Mint arról dr. Csordás Melinda, az intézmény igazgatója tájékoztatott, azok, akik erre a két napra már nem kaptak időpontot sem maradtak le a szűrésről, hiszen minden hétfőn rendelési időben is kérhetik azt.

allergia
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció

Allergia esetén tanácsot kap az érintett

A páciensek az ingyenes allergiavizsgálatra az EGYMI telefonszámán egyeztethetnek időpontot. 

A tesztre kortól függetlenül bárki jelentkezhet, akár tünet nélkül is. A vizsgálat dr. Szabó Károly vezetésével zajlik, miután bebizonyosodik, hogy a páciens allergiás valamire, tájékoztatást is kap a kezelés módjáról. Az allergia ma már népbetegségnek számít, vármegyénkben is évről-évre egyre többen szenvednek valamilyen formájától. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában