Összefoglaló

2024.02.09. 20:39

A tószegi kerékpárgyár adományozott Kneifel Ádinnak – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

A szokásos járőrözésnek indult az a múlt pénteki nap, amikor Gulyás Tamás Pál őrmester, körzeti megbízott szolgálatra indult társaival Cegléden. Akkor történt a fordulat, amikor bejelentést kaptak arról, hogy egy elektromos kerékpár gazdátlanul hever a Törteli út szélén. Gulyás őrmester és kollégái egyből a helyszínre siettek, kiszálltak autójukból majd kisvártatva meg is lelték a kerékpárt, és egyből gyanút fogtak.

Külön fenyőjárat már nem közlekedik, de az NHSZ munkatársai természetesen nem hagyják az utcákon azokat a fenyőket, amiket ezekben a napokban tettek vagy még ezután tesznek ki a szolnokiak.

Az intézmény bővítésében látják a helyzet megoldását.

A helypénzek nem, de a helybiztosítás díja emelkedik áprilistól a törökszentmiklósi piacon, erről döntött legutóbbi ülésésén a város képviselő-testülete.

A parkolóterület átépítése alatt az illetékes lakóingatlanokra kiadott parkolási engedélyek a felújítás idején a Jókai utcai, a Tófenék utca, az Ady E. út 20. szám melletti és a Móra úti parkolókra érvényesek

A termálkút kivételével a Törökszentmiklósi Református Egyházközség tulajdonába kerülhet a Székács Elemér Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium ingatlanegyüttese – erről döntött legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete. Ezzel lezárulhat az a folyamat a városban, mely egy törvény alapján lehetővé tette az egyházaknak a fenntartásukban működő intézmények tulajdonba vételét.

Jászsági művészek Thália szekerén címmel megjelent a Jász Múzeum legújabb kiadványa – tájékoztatott közösségi oldalán az intézmény. 

A szakemberek a szolnoki Hozam Klubban vehették át a közelmúltban az elismerésüket

Megállapította 2024-es költségvetését pénteken a jászkunsági vármegyei önkormányzat, amely döntéssel a testület egyben ráfordult az idei választásokra is. A testület emellett fontos rendvédelmi elismerések díjazottjairól is határozott.

Bájos arcú, csupamosoly, tejfelszőke hajú fiúcska tipeg befelé pénteken dél körül a tószegi kerékpárgyár főbejáratán. Színes óriásposzterek, kiállítótárgy-bringák és a pirosan villogó biztonsági kapu vonja el a figyelmét az ő érkezését már nagyon váró felnőttekről. Neki segített az egész gyár.

Még csak tizenhét éves, s már szinte megszámlálhatatlan alkotással büszkélkedhet Göcző Jázmin. A besenyszögi fiatal lány a közelmúltban kiállítás keretében mutatta meg jelenlegi kedvenc képeit szülővárosában. A képeken a realisztikus vonások mellett feltűntek elvont ábrázolások is, melyek gondolkodásra késztették a nézőket. S pontosan ez a célja Jázminnak.

Három embert kellett kiszabadítani abból az autóból, ami egy vizes árokba borult Jászberényben péntek este.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában