Fejlesztés

2024.01.13. 07:00

Hamarosan élettel telik meg az örményesi hivatal felújítás alatt álló szárnya

A legenergiatakarékosabban működő önkormányzati épület lesz nemsokára a településen Örményes polgármesteri hivatala, a két szárnyból álló épületegyüttes másik felének felújítása az év első negyedévében készülhet el.

Molnár-Révész Erika

Török Tamás polgármester a jelenleg felújítás alatt álló épületrész előtt

Fotó: Mészáros János

A falakat már leszigetelték, kicserélték a nyílászárókat, a fűtőtesteket és a kazánt is Örményes polgármesteri hivatalának egyik szárnyában. A másik rész már korábban átesett az energetikai korszerűsítésen, így hamarosan a teljes ingatlan megújul. 

– Amint az időjárás engedi, a vakolás, színezés és burkolatfelújítás következik, valamint még maradtak villanyszerelési munkák a napelemek felhelyezése miatt. Emellett az akadálymentes mosdó kialakítása is folyamatban van – tájékoztatott Török Tamás polgármester. Mint elmondta, a munkálatok várhatóan az első negyedévben befejeződnek, a tervek szerint a felújított épületrészbe a jelenleg a Glaser-kastélyban működő könyvtár, és a polgárőrök irodája költözik majd be, az itt található házasságkötő, valamint rendezvényterem funkciója megmarad. A beruházásra a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán nyert hetvenkét millió forintot a település. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában