Felújítás

2023.12.14. 18:00

Külterületen kész, belterületen februártól újul meg az újszászi Hunyadi út

Teljes hosszában megújul a Hunyadi út Újszászon. Először a külterületen dolgoztak.

Rimóczi Ágnes

A Hunyadi út külterületi szakaszán az utolsó munkákat is elvégezték a szakemberek

Fotó: Mészáros János

Pályázaton nyert támogatást az újszászi önkormányzat a Hunyadi út felújítására. A beruházás külterületi- és belterületi szakaszokat is érint. 

– Mivel a felújítás kétoldali szegélyépítéssel jár együtt, külterületen kezdtük a munkákat. Belterületi részen nem szerettük volna az advent és a karácsony időszakában építési munkákkal zavarni a lakosságot – mondta el érdeklődésünkre Dobozi Róbert. A városvezető hozzátette: az ünnepek után, az új év első hetei után, várhatóan februárban kezdi majd el a kivitelező a felújítást a belterületi részen.

Ahogy arról hírportálunkon is beszámoltunk: közel kétszázmillió forint összegű, 100 százalékos vissza nem térítendő támogatásban részesült az önkormányzat. A Hunyadi út és folytatásában a Szabadság téri út egy részének burkolatcseréje mellett elkészül a 0+620 és 0+650 km szelvény környezetében lévő buszmegálló párok korszerűsítése kiemelt szegélyes peronnal, illetve térburkolatú akadálymentes gyalogjárda kapcsolattal. Az 1+315.55 kilométer szelvényben kijelölt gyalogos átkelőhelyet festenek fel mindkét oldalon akadálymentes gyalogjárda kapcsolattal, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky úti csatlakozásnál kiemelt szegéllyel ellátott elválasztó szigetet építenek ki. A Hunyadi út 3122-es jelű Abony-Újszász összekötő autóúthoz történő csatlakozása is megújul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában