Rendezvény

2023.10.10. 16:00

Madárijesztőkre is szavazhattak az ovisok Zagyvarékason

Estébe nyúlóan szórakoztak Zagyvarékason az óvodai rendezvény résztvevői. A szüreti muri mellett vásári hangulat, egy traktor, illetve néptánc is színesítette a programot.

Kovács Berta

A szülőkkel közösen madárijesztőket is készítettek az alkalomra

Forrás: Beküldött fotók

Mihály napi programokkal egybekötve rendezte meg a napokban szüreti mulatságát a zagyvarékasi Égszínkék Óvoda. Az eseményre meghívták a hozzátartozókat, eljöttek egykori óvodások is, valamint nyugdíjas szervezet képviselői és egyéb vendégek is. Az időjárás is kedvezett az udvaron megtartott programoknak.

Kisbíró dobolta ki a programokat
Forrás: Beküldött fotó

Már hagyomány, hogy az intézmény hangulatos rendezvénnyel emlékezik meg az őszről, a szüret időszakáról, idén azonban újdonságokkal is előrukkoltak a szervezők. Először hirdettek például madárijesztő versenyt. A figurákat otthon, szülői segítséggel készítették el a kicsik, e napon pedig szavazással döntöttek arról, hogy a változatos kinézetű figurák közül melyiket találják a legtetszetősebbnek.

A szüreti rendezvény kezdetén kisbíró dobolta ki a jeles nap eseményeit. Az óvodások készültek kis produkcióval, fellépett egy néptáncos páros, a táncház alatt pedig még a polgármestert is sikerült táncra perdíteni. Igazi vásári hangulatot teremtettek az udvaron: alkalmi árusoktól kis összegekért kézműves nyalánkságokat, figurákat és simi labdát is lehetett vásárolni. 

Az ovisok is készültek produkcióval
Forrás: Beküldött fotó

Az óvoda dolgozói sokat munkálkodtak a vásárfia elkészítésén. Sok kicsi sokra megy: a befolyt összeggel a vásárlók az óvodai alapítványt támogathatták. A kicsik emellett szórakozhattak népi játékokkal is, valamint testközelből megismerkedhettek egy traktorral is, melynek nagy hasznát veszik a gazdák az őszi munkák során. Természetesen a mustkészítés sem maradhatott ki a programból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában