Felkavaró képek

2023.10.25. 13:55

Kísérteties fotókon mutatták be a pusztítás nyomait a felrobbant berényi trafóállomáson

Elfeketedett falak, kitört ablakok emlékeztetnek arra a robbanásra, ami október elején rázott meg egy jászsági trafóházat és annak környékét. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a térség több településén megszakadt az áramellátás, tízezer lakos maradt szolgáltatás nélkül. Most kísérteties fotókat is közzétettek az épület katasztrófa sújtotta belsejéről.

Pakainé Pusztai Nóra

Az október 5-i tűzeset óta az ország legjobb szakemberei végzik a javítást

Forrás: Pócs János Facebook-oldala

Felrobbant és kiégett a trafóház október elején Jászberény külterületén. Az épület a lángok martalékává vált, az esetről hírportálunkon is beszámoltunk. Tízezrek maradtak egész délutánra áram nélkül, sokan az esti órákban gyertyákkal világítottak. Pócs János, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán adott tájékoztatást a fejleményekről, legutóbb azt írta, hogy Borbás Zoltánnal, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés alelnökével személyesen tekintették meg a jászberényi trafóállomást.

Pócs János országgyűlési képviselő Borbás Zoltánnal, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés alelnökéval járta be a jászberényi trafóházat
Forrás: Pócs János Facebook-oldala

– Az október 5-i tűzeset óta az ország legjobb szakemberei végzik a javítást. Bebizonyosodott, hogy ez az állomás volt a leginkább terhelt, a szakemberek folyamatosan dolgoznak a helyreállításon. A kórház és a nagy cégek részére soronkívül biztosították az ideiglenes trafókat – részletezte bejegyzésében.

A lakossági szolgáltatást a környékbeli városok hálózatkapacitásának átcsoportosításával oldották meg. A folyamatos és egyenletes kiszolgálást biztosító eszközök beépítésén és szabályozásán is dolgoznak. A munkálatok várhatóan még egy hétig eltartanak. 

Az épület a lángok martalékává vált
Forrás: Pócs János Facebook-oldala

A lakosok az áramkimaradások miatt meghibásodott háztartási eszközhöz kapcsolódó kárigényüket az MVM ügyfélszolgálatán jelezhetik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában