Különlegesség

2023.10.12. 11:00

Fotósarokban szelfizhetnek a földvári városi galéria látogatói

Felújítás után, nagy lendülettel vágott bele a kiállítások szervezésébe a Tiszaföldvári Képzőművészek Alkotók Köre Egyesület. Egy-egy alkalomra újdonságokkal készülnek, a napokban tartott kiállításmegnyitóra fotósarkot rendeztek be.

Pakainé Pusztai Nóra

Erdős Hanna a berendezett fotósarkot is megmutatta nekünk

Forrás: Beküldött fotó

Nyáron ráncfelvarráson esett át a Városi Galéria épülete, ahogy arról korábban beszámoltunk a homlokzati nyílászárókat cserélték ki. Az önkormányzat több mint kétmillió forintot költött a beruházásra. Az állandó kiállítást a Népi díszítő művészeti kör és Bohus Lászlóné gobelin hímző alkotásaiból rendezték be.

– Rossz állapotban voltak az ablakok, ezeket reluxás árnyékolóval felszerelt újakra cserélték. Mivel védett épületről van szó, az osztásos jelleg megmaradt – tudtuk meg Erdős Hannától, a Tiszaföldvári Képzőművészek Alkotó Köre Egyesület alelnökétől.

A javítást a városüzemeltetés munkatársai végezték, az egyesület tagjai festettek ki. A közel háromhetes munkát az augusztus 18-i Földvárak találkozójára fejezték be, a megnyitórendezvényt ugyanis a galériában tartották.

– Két- három éve adományból kaptunk székeket, akkor lefestettük szürkére és sötétkék kárpitot kaptak, ezek a színek most a kiállítótérben is visszaköszönnek. Igazi galéria kinézetünk van – mondta. 

Nyáron kéthetes alkotótáborban a művészeti vezető, Némethné Fodor Ilona kedvet kapott a grafikai portrék rajzolásához, minden alkotóköri tagról készült egy, melyet ki is állítottak. Nemrégiben a Petőfi emlékévhez kapcsolódó tárlatot rendeztek be, a költő műveihez választottak alkotásokat, ezeket november 10-ig tekinthetik meg az érdeklődők. 

A nemrégiben tartott megnyitóra őszi dekorációként fotósarkot alakítottak ki, ami jó kezdeményezésnek bizonyult. Később az adott évszakhoz, jelesebb alkalmakhoz újabbakat álmodnak meg. Tavasszal bútorcserére készülnek, apróbb csinosítások is hátra vannak. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában