Nagykörű

2023.08.19. 10:30

Zajlik a Lombkorona sétány építése a Tisza-parton

Tovább épül a Lombkorona sétány Nagykörűben. A tervek szerint a kivitelezés ebben az évben befejeződik.

Rimóczi Ágnes

A gátcsatlakozás földmunkái azóta elkészültek

Forrás: Túri Tibor Facebook-oldala

Július végén elkezdődött a Lombkorona sétány gátcsatlakozásának kiépítése Nagykörűben. A földmunkák, mely során mintegy száz teherautónyi agyagos földet épített be a kivitelező, befejeződtek. 

Az önkormányzati tulajdonban és kezelésben lévő utak videós állapotrögzítése munkakezdés előtt megtörtént, a munkavégzés során, az érintett utakban bekövetkezett károk helyreállítása szerződésben rendezett kivitelezői kötelezettség 

– tudatta a munkálatok kezdetekor a településvezető. Túri Tibortól megtudtuk, hogy ezen túl az épület szerkezeti tartóelemeinek, valamint a sétány acél tartóelemeinek gyártása is folyamatban van.

– Amint megérkeznek az épületrész acél- és ragasztott fatartói, teherautók szállítják és daru emeli helyre. Az épület építése ezek érkezését követően folytatódhat majd – számolt be a polgármester.

A Lombkorona-ház és sétány a „Fenntartható Turizmusfejlesztés Nagykörű településen" projekt keretében valósul meg. A kivitelezés egy darabig állt, a kormány azonban ez év februárjában hazai forrásból 443 millió forint többletforrást biztosított a megvalósításához. A fejlesztés keretében nyolc és fél méter magasságban épül meg egy közel 300 méter sétányrész. A létesítményhez hozzátartozik majd éttermi vendéglátóhely, helyi termék bolt, ártéri játszótér és szabadtéri színpad is. A tervek szerint a kivitelezés ebben az évben befejeződik. R. Á.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában