Bartai tanyasi iskola

2023.08.25. 14:00

Ismét megrendezték az elszármazottak találkozóját Bartapusztán

Immár kilencedik alkalommal találkoztak az egykori bartai tanyasi iskolában a volt diákok és a környékről elszármazottak. A hangulatos eseménynek –melyen 107-en vettek részt– a 2018-ban felújított iskolaépület adott helyet.

Molnár-Révész Erika

A jó hangulatú eseményen több, mint százan vettek részt

Forrás: Beküldött fotó

Augusztus 19-én, ha csak egy napra is, de újra megnyitotta kapuit az 1927-ben épült, majd 1977-ben bezárt tanyasi iskola Bartapusztán. A Bartából és Kuczori dűlőből elszármazottak IX. találkozóján több, mint százan vettek részt. 

– Az iskola felújítása 2018-ban történt és népházként működik tovább, helyet adva különböző közösségépítő programoknak. A találkozó már rég nem csak az elszármazottakról szól, nagyon sok szimpatizáns ember is kilátogat az eseményre. Az ország minden részéből érkeznek vendégeink – tájékoztatott az esemény egyik szervezője, Kanyó Józsefné. A találkozó hagyományos programja a Kuczori dűlőn felállított kereszt megkoszorúzása, ez idén sem volt másképp. 

– Újdonság volt az iskola udvarán felállított jurta, mely a hagyományőrző jurta, benne ősi, a korra jellemző öltözékekkel, tárgyakkal, lándzsákkal - íjakkal, nyilakkal - amit a gyerekek és a felnőttek különösen élveztek. De új kezdeményezés volt őseink, az egykori Bartai lakosok fotóiból összeállított tablók kiállítása is, melyek reményeink szerint folyamatosan gyarapodnak majd– mesélte a szervező. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában