Bajba került

2023.07.14. 16:30

Tollas mentőakció: élve megúszta a riadt, reszkető kuvikfióka a jászfényszarui kalandot

A tollas kis cukiság riadtan vesztegelt a parkolóban egy autó alatt.

Illés Anita

A kismadarat végül visszatették a fészkébe

Forrás: Jászfényszaru Facebook-oldala

Lakossági bejelentés érkezett péntek délelőtt a közterület-felügyelethez, miszerint az óvoda parkolójában egy autó alatt különleges kismadár bukkant fel.

– Próbáltuk bekeríteni a kuvik fiókát, majd a riadt madár a parkoló melletti füves területre szaladt, ahol végül sikerült óvatosan megfogni. Látszott, hogy mindkét lába és a szárnya egészséges. Az óvoda gondnoka emlékezett arra, hogy az intézmény épületének szigetelésébe korábban darazsak által vájt üregébe bagolyfélék költöztek. Valószínűleg ebből esett ki a fióka – számolt be hírportálunknak az állatmentő akcióról Ördög János közterület-felügyelő.

Riadt kuvik fiókához riasztották pénteken Ördög János közterület-felügyelőt
Forrás: Jászfényszaru Facebook-oldala

Mint mondta, a fióka sorsával kapcsolatban egyeztettek a Jászberényi Állat- és Növénykerttel, valamint a Jászberényi Sasközponttal. A szakemberek javaslatára a kis kuvikot visszahelyezték a fészekbe, ahol a szülei még néhány napig etetik, hogy ezután önálló életet élhessen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában