Programajánló

2023.07.21. 08:00

Színes, izgalmas programokat tartogat az elkövetkező jászkunsági hétvége

Vizes programok, motorbőgés, sok-sok zene, de megelevenedik a pásztorélet is – ismét bőven lehet válogatni a hétvége eseményei közül a Jászkunságban.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

PÉNTEK

Szolnokon 16.30-tól 18 óráig zongorakoncertre várják az érdeklődőket, Keringőtől a csárdásig címmel a Verseghy Ferenc Könyvtárban. Az előadó egy fiatal tehetség, Kapitány Áron, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója.

Lampionos estet tartanak a Szandaszőlősi Művelődési Házban este 19 és 23 óra között a Smart Zenekarral. A rendezvényen a táncparketten az Aranycsillag Társastánc Klub Szolnok is táncol majd.

Nagykörűben este 20 órától Tájházi Irodalmi Estre várják az érdeklődőket, melynek előadója a Nemzet Színésze, a Kossuth-díjas Udvaros Dorottya lesz. A zenés produkció rendezője Vörös Róbert, a művésznőt Furák Péter kíséri majd zongorán.

SZOMBAT

Szolnokon reggel 9 órától kezdődik a II. Vízre Szolnok! című program a Holt-Tiszai Vízisport Központban. Az eseményen számos vízijármű, mint a kajak, a kenu, sárkányhajó, tengeri evezős hajó, SUP, és indián hajó is kipróbálható.

Délelőtt 10 órától folytatódik az Aba-Novák Agóra Érdekes Szolnok címmel indított programsorozatának következő állomása A rendhagyó városnéző séta ezen a napon a szolnoki vendéglátást járja körbe. Az idegenvezető Kis Krisztián Bálint lesz, a séta a Tourinform iroda elől indul.

Francia hangulatú régiség és garázsvásárt tart este 18-tól 22 óráig a Hild téren az Aba-Novák Agóra. A Lom Lamouron a Smart zenekar, illetve tangóharmonikás is biztosítja majd a francia hangulatot

Ismét Járdacsillagászatra várja az érdeklődőket az Aba-Novák Kulturális Központ és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei TIT a Hild téren, este 20 órától 22 óráig. Az eseményen profi távcső segítségével a Holdat, a Vénuszt és a Mars bolygót lehet megtekinteni. A Járdacsillagászatot kizárólag derült idő esetén tartják meg.

Kisújszálláson ezen a napon rendezik meg a VI. Puszta Ünnepét a kisgulya-kútnál. Az esemény reggel 8 órakor kezdődik pusztai ételek és kun sütemények versenyével. A hagyományőrző és színpadi programok mellett kézműves foglalkozások, csikós, lovas, íjászbemutató, továbbá versenyek, gyermekprogramok várják az érdeklődőket egészen este 19 óráig.  

Törökszentmiklóson déltől kezdődnek az idei Törökszentmiklósi Extrém Motoros Nap programjai a városi strand területén. Az eseményen egyebek mellett nagyszabású utcai bemutató, halálgömb, tűzzsonglőrök, 15 órától motoros felvonulás, emellett koncertek is lesznek.

Újszászon zenés nyári estet tartanak este 19 órától a közösségi térben. A Szóljon hangosan az ének című esemény sztárfellépője Soltész Rezső lesz, de számos ismert előadó is fellép majd.

Jászberényben a Déryné deszkáin nyári színház keretében este 19 órától a szabadtéri színpadon a Maga lesz a férjem című zenés vígjátékra várják az érdeklődőket a Pesti Művész Színház produkciójára.

Túrkevén a helyi Tesco-nál este 19 órától Tóth Bea várja zumbázni a mozogni vágyókat. Az eseményen bemutatkonak majd a gyermek zumbások is, a zenét DJ Karesok szolgáltatja majd.

VASÁRNAP

Kisújszálláson folytatódnak a VI. Puszta Ünnepének programjai a kisgulya-kútnál, immár IV. Hagyományéltető Gyermeknap címmel. A programok délelőtt 10 órától kezdődnek, karikás ostor bemutatóval, csikósbemutatóval, különböző versenyekkel. Az események délután 16 óráig zajlanak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában