Megoldásokat keresnek

2023.07.20. 06:55

Megszűnik a felső tagozat, ingáznak majd a diákok Örményesről

Mint azt korábban megírtuk, a tanulók alacsony létszáma miatt ősztől megszűnik az örményesi Szalay Sándor Általános Iskola felső tagozata. A döntés összesen 41 diákot érint, akik négy, másik településre kénytelenek majd utazni. Az önkormányzat most azt próbálja elérni, hogy ez minél zökkenőmentesebben menjen majd.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

– Egyeztettem a kétpói, illetve a fegyverneki iskolákkal, és felvettük a kapcsolatot a Volánbusz Zrt-vel is – mondta Török Tamás, az ezer lelkes Örményes polgármestere arról, hogyan készül a település a szeptemberi iskolakezdésre. Ez a tanév ugyanis máshogy indul majd, mint a többi, a helyi általános iskola felső tagozata ugyanis az alacsony diáklétszám miatt megszűnt.

A 41, felső tagozatos tanuló négy településre, Kétpóra, Fegyvernekre, Kisújszállásra, valamint Törökszentmiklósra utazik majd reggelente, és Örményesre vissza, délután.

– Nyolc gyermek iratkozott be a kétpói általános iskolába. Olyan gondunk van, hogy Kétpóra az átjutás tömegközlekedéssel elég nehézkes, a csatlakozások nem megfelelőek. Ezért kértük a Volánbusz Zrt-t, hogy módosítsa a menetrendet, ebben a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Zsolt is támogat bennünket. A busztársaság tapasztalataink szerint konstruktívan áll a kérdéshez. Vizsgálják a menetrend módosítását, de a terveket el kell még majd küldeniük az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz, jóváhagyásra– számolt be a jelenlegi helyzetről a településvezető.

Mint elmondta, emellett kérték még a menetrend módosítását a reggel Fegyvernekre induló járat esetében is.

– A tanítás 8 órakor kezdődik, de a Fegyvernekre induló busz a jelenlegi menetrend szerint 7 óra 54 perckor ér a város központjába. Vagyis a gyerekeknek 6 percük lenne beérni az iskolába, ami nagyon rövid idő, ráadásul egy járatkésés vagy torlódás esetén biztosan nem érének oda a diákok a becsengetésig – magyarázta a polgármester. Mint elmondta, Törökszentmiklós és Kisújszállás esetében az átjutás nem okoz ilyen gondokat, hiszen a vonatközlekedés a települések között jónak mondható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában