Szoljon Insta

2023.06.23. 17:02

Megnyitotta kapuit az idei Karcagi Birkafőző Fesztivál

Finom ételekkel és számtalan programmal várják az érdeklődőket.

Daróczi Erzsébet

Csodás műsorral készültek

Fotó: Daróczi Erzsébet

A hagyományokhoz híven június utolsó hétvégéjén, június 23-én és 24-én rendezik meg Karcagon a térség egyik legnagyobb gasztrokulturális rendezvényét, a Karcagi Birkafőző Fesztivál.

A rendezvény péntek délután nótaműsorral, néptánccal, mese előadásokkal és több helyszínen koncertekkel vette kezdetét. Az estére érkező nagy vihar miatt Nagy Feró és a Beatrice koncertjét félbe kellett szakítani. Az eső elől menekülő fesztiválozók a Református Nagytemplomba húzódtak be.

Szombaton reggel több mint kétszáz főzőhelyen főzik majd a 2013-ban hungarikummá nyilvánított, tradícionális nagykunsági ételt, a birkapörköltet. A rendezvény díszvendége Kenderes. A Múzeumparkban a megnyitó után a szervezők kulturális műsorokkal, családi- és gyermekprogramokkal, kirakodó- és kézműves vásárral, koncertekkel is várják a több ezer látogatót. A nap végére pedig az is kiderül, hogy a zsűri értékelése alapján kié lett aznap a legfinomabb birkapörkölt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában