Jászberény

2023.05.08. 11:20

Nehéz napok előtt áll a legfiatalabb törökországi mentőkutyás hős

Mező Marcell orvosi egyetemre készül, ezért biológiából és kémiából emelt szintű érettségi vizsgát tesz.

Illés Anita

Mező Marcell

Fotó: Beküldött fotó

A jászberényi Mező Marcell nevét az egész ország megismerte, miután a legfiatalabb önkéntes mentőként a Kutyákkal az Életért Alapítvány csapatával kutatott túlélők után a törökországi földrengés idején. 

A 19 éves jászberényi fiatalember a napokban érettségizik, a héten épp az írásbeli megmérettetések vannak soron – számolt be hírportálunknak az alapítvány.

Közlésükből megtudtuk, hogy Marcell már túl van az angol vizsgán, de újabb nehéz napok állnak előtte. Biológia és kémia tantárgyból emelt szintű érettségi vizsgát kell tennie, ugyanis orvosi egyetemre készül. Ezek mellett még magyarból, matematikából, történelemből tesz érettségi vizsgát. A szegedi orvostudományi egyetemen szeretne tovább tanulni. Leginkább a radiológia szak vonzza, de elképzelhető, hogy az egyetem alatt ez majd más irányt is vehet. 

A tanulás mellett természetesen kutyájával, Blackkel folyamatosan tréningeznek. – Hetente legalább kétszer tréningezek vele és ez látszik a munkáján is. Az elmúlt hónapokban sokat tudtam fejleszteni a kutya munkáján, hiszen már jobban látom, hogy mik azok a kompetenciák, melyek szükségesek egy éles helyzetben, így a tréningünk is céltudatosabbá vált – részletezte Mező Marcell.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában