Hitélet

2023.01.15. 17:00

Élményeiről mesélt hallgatóságának a Pireneusok hágóin átkelt szolnoki zarándok

Izgalmas beszámolót hallhattak azok, akik a napokban ellátogattak Nagy Márta El Caminóról szóló előadására. A szolnoki hölgy spanyolországi élményeit osztotta meg a résztvevőkkel.

Hartai Gergely

Nagy Márta tavaly járta végig a világhírű zarándokutat

Forrás: Hartai Gergely

A jászkarajenői Karai Örömút Egyesület székházában tartott előadást az El Caminón szerzett élményeiről Nagy Márta, a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium történelem–földrajz szakos tanára. 

A minapi rendezvényen a pedagógus elmondta, spanyol útja előtt két magyarországi zarándokutat is megjárt. Az egyik a Camino Húngaro volt, mely Budapestről, a null kilométerkőtől indul, az utolsó állomása pedig Lébény. Megtette ugyanakkor a Camino Benedictust is, melynek kezdőpontja a tihanyi bencés apátság. 

– Ezeken az utakon kipróbálhattam, milyen az, amikor az ember magára van utalva. Az El Caminóra a franciaországi Saint-Jean-Pied-de-Portban indultam el. A zarándoklat kezdő etapja a Pireneusokon való átkelés volt, mely nem volt veszélytelen a változékony időjárás miatt – részletezte tapasztalatait. 

Nagy Márta arról is beszámolt, hogy útja során Navarra, La Rioja, Castilla y León és Galícia tartományokon haladt át. A végállomást Santiago de Compostela katedrálisa jelentette, ahol Szent Jakab apostol sírhelyéhez is ellátogatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában