Díjazás

2022.08.21. 07:10

Állami kitüntetéssel ismerték el számos megyebeli munkásságát

Orvos, pedagógus és rendőr is szerepel a díjazottak között.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Augusztus 20-a alkalmából állami elismeréseket adtak át pénteken. A díjazottak között számos megyebeli is szerepel.

Több mint negyedszázados kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül dr. Dorkó Zsolt rendőr ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági rendőrfőkapitány-helyettese a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje katonai tagozatát vehette át.

Váradi Évának, a szolnoki Kassai Úti Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezetőjének több évtizedes értékteremtő és innovatív intézményvezetői, illetve pedagógiai tevékenységét a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatával ismerték el.

Több mint négy évtizede elhivatottan és magas színvonalon végzett munkája elismeréséül dr. Hoksári László sebésznek, Szolnok nyugalmazott körzeti háziorvosának a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatát ítélték oda. Akárcsak Nagyfejeő Mihályné Gyöngy Judit gyógypedagógusnak, a szolnoki Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola Utazótanári Intézményegység vezetőjének, aki az integrált oktatási rendszerben részt vevő, sajátos nevelési igényű tanulók szakmai fejlesztése terén elért eredményeivel szolgált rá a kitüntetésre. Szymczak Judit, a Szolnoki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Technikumának igazgatója pedig a négy évtizedes magas színvonalú pedagógusi és intézményvezetői munkájával érdemelte ki a díjat.

Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata elismerést adományoztak Gál Jánosnak, a Szolnoki Szakképzési Centrum szakoktatójának a szakoktatásban tanuló diákok képzését támogató, emberközpontú oktatói munkájáért, illetve a helyi közösséget erősítő társadalmi tevékenységéért. Továbbá Liborné Szilágyi Erikának, a szolnoki polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási osztálya ügyintézőjének a megyeszékhely vagyongazdálkodási, valamint terület- és településfejlesztési feladatainak megvalósítását közel négy évtizede segítő, értékes szakmai munkája elismeréseként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában