galériával / videóval

2021.10.02. 10:58

Több százan rajtoltak el a Maróti István futófesztiválon Fényszarun

Már harmadik alkalommal szervezték meg a versenyt.

Illés Anita

Gyerekzsivajjal és vidámsággal telt meg a Szentcsalád tér pénteken délután Jászfényszarun. „Hajrá Fényszaru!”– skandálták a Maróti István futófesztiválon résztvevők.

A versenyt immár harmadik alkalommal szervezték meg a város legendás sportemberének tiszteletére. Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester lelkesítő szavakkal nyitotta meg a közel hatszáz főt megmozgató programot. Célja, hogy a fiatalok megismerjék a négy évvel ezelőtt elhunyt Maróti István életét, sportszeretetét, aki mindenkinek példát mutatott, hogyan kell egészségesen élni.

A szervezők fontosnak tartják, hogy már egészen fiatal korban felhívják a figyelmet a rendszeres mozgás egészségmegőrző szerepére. „Célom a részvétel és önmagam legyőzése” – vallotta a sokszoros maratonista. Ez a motiváló gondolat állította rajthoz a versenyzőket, akik korosztályonként több futamban és különböző távon mérették meg magukat a kihíváson.

Sokan szurkoltak, köztük Maróti István felesége és két lánya is sok sikert kívánt a futóknak. Az első három helyezettek minden korcsoportban érmet érdemeltek. A rendezvényen igazi bulihangulat volt, amit este tovább fokozott Manuel és Bruno x Spacc koncertje.

Határtalan küzdőszellemmel sportolt

Maróti István 1936-ban született. Tizenkét évesen második helyezést ért el az Országos Úttörő Mezei Futóversenyen. 1977-ben futotta le az első félmaratonját. 1983 és 2012 között százkét alkalommal teljesítette a maratoni távot. Huszonegyszer vett részt a Vienna City Marathonon, melyen legjobb eredménye 3 óra 22 perc volt. Részt vett a Berlini fal lebontását követő futóversenyen is. A sportember a futballt is kedvelte, 1953 és 1994 között tagja volt a második jászfényszarui aranycsapatnak. A teniszt pedig hobbi szinten játszotta. Mindennapi testedzésként túrakerékpározott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában