JÁSZKUNSÁG

2021.07.04. 19:55

Mire figyeljünk, ha nyáron szeretnénk elkezdeni diétázni?

A nyár a pihenés, a feltöltődés időszaka, azonban ilyenkor hajlamosabbak vagyunk az egészségtelen étkezésre. Utánajártunk, mennyire érdemes a legmelegebb nyári hónapban elkezdeni fogyókúrázni.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

– A diéta nincs évszakhoz kötve, bármikor el lehet kezdeni fogyókúrázni, azonban tavasszal lehet a legalkalmasabb elkezdni – kezdte Wolf Katalin természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus.

– Nyáron kevesebb ruha takar bennünket, ezért mindenki szeretne még jobban kinézni, éppen ezért az sem probléma, ha nyár elején kezdünk el odafigyelni az alakunkra. Talán ez adhat motivációt a csinosodásra mindenki számára.

Mire figyeljünk és mik azok, amiket mindenképpen kerüljünk el?

– Úgy gondolom akkor lehet sikeres a nyári diéta, ha az átlagosnál még több vizet iszunk, hiszen ez elősegíti a zsírégetést – tette hozzá dr. Szentesi Andrea diétával foglalkozó orvos.

– Próbáljunk még többet mozogni, kirándulni, sportolni, kerékpározni, a lényeg, hogy szeressük, amit csinálunk! A zöldségek, gyümölcsök bőséges választéka is segíti a helyes étrendet fenntartását. Fontos kiemelni viszont, hogy a gyümölcsök mértéktelen fogyasztása hizlal! A melegben kevésbé kívánjuk a nehéz ételeket. Vannak olyan ételek, melyek megnehezítik a fogyókúrát. A nyár a fagyi, a grillezés, az all inclusive utazások szezonja bulizással és kerti partikkal, ilyenkor pedig hajlamosak vagyunk többet enni és inni – mondta Szentesi Andrea.

– A hűvös szobában inaktívvá válunk, ami könnyen vezet nassoláshoz, ami szintén egészségtelen.

Az általános szabályok vonatkoznak az evésre és az ivásra is. Kerüljük a cukros ételeket, kevesebb zsírt és szénhidrátot vigyünk a szervezetünkbe. Napi háromszori étkezést ajánlok, köztük 4-6 óra üres has. Az ebéd lehet bőségesebb, a reggeli és a vacsora azonban mérsékletes – taglalta Wolf Katalin.

– Ezek mellett nyáron nagyon fontos feltöltődni, jókat pihenni, megteremteni az egyensúlyt, harmóniát. Az én vallásom: test-lélek-szellem hármas egysége ad teljes egészséget – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában