Galériával

2021.06.02. 17:25

A horgászturizmusban erősít Tiszaroff, új látogatóközpont épült

A horgászok egyik kedvelt Közép-Tisza vidéki, Tisza-tavi úticélja Tiszaroff, évről évre ezrek keresik fel a folyóparti községet, egyrészt annak kiváló természeti adottsága, másrészt – nagy fogásokban reménykedve – a halban gazdag víz miatt.

Ujvári László

Belügyminisztérium által támogatott Kedvezményezett Települések

Fotó: Mészáros János

Nem csoda, hogy a község önkormányzata a horgászturizmus fejlesztésére szavazott, mikor lehetősége nyílt a Gazdaságélénkítő Programnak köszönhetően. Egy nyílt nap keretében lehetett megtekinteni a háromszázötvenhatmillió forintból épült új horgászturisztikai központot.

– Nagy öröm számunkra, hogy ma itt lehetünk, hiszen egy régi álom vált valóra azzal, hogy hamarosan megkezdheti működését a létesítmény – köszöntötte az érdeklődőket Vankóné Jekli Anikó polgármester.

Június 2-án délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a megvalósult projektet, ahol a Belügyminisztérium részéről megjelent Réthy Pál, közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár is.

Az eseményen jelen volt F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője, valamint Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke is. Előbbi rámutatott: Az új központ nagy lehetőség jelent Tiszaroff számára, és növeli az egyébként is népszerű település esélyeit a horgászturizmusban.

Az önkormányzat tulajdonában lévő új ingatlan a Tisza mellett található, a folyótól csak a gát választja el. A tervek szerint, a horgászturizmus koordinációs épületeként működik majd, ennek megfelelően alakították ki benne a szükséges helyiségeket. Megújult a régi külső tároló, és új funkciót kapott, egyedi haltisztító, tároló, valamint akadálymentesített mosdók kaptak benne helyet. A kétszintes épület földszintjén zárt és nyitott rendezvénytér, továbbá egy teljesen felszerelt konferenciaterem található.

– Az emeleten három apartmant alakítottunk ki, egy kétszobás családit és két egyszobásat – vezette körbe az érdeklődőket a településvezető.

– Az udvaron fedett, zárt tároló kapott helyet kerékpároknak, motoroknak és babakocsiknak, emellett térkövezett parkoló és játszótéri eszközök várják a vendégeket – sorolta, hozzátéve: A beruházás részeként egy sólyapályát alakítottak ki a központtól nem messzire, a tiszaroffi kompátkelő mellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában