Papp János

2021.01.25. 18:00

Mezőtúri tűzoltó is erősíti a csapatot

Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei tűzoltó is részt vett a Hunor mentőszervezet napokban megrendezett kötéltechnikai gyakorlatán. A csapat kilenc tagja – köztük Papp János százados, a mezőtúri hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese – hat megyéből érkezett Egerbe,

Czakó Nóra

Papp János (jobbra) is részt vett a gyakorlaton

Fotó: Szőke Péter

A mentőegység a belgiumi GrimpDay nemzetközi versenyre készül, melyet júniusban tartanak meg. A csapat 2019-ben már Belgiumban és Ázsiában is sikeresen bemutatkozott, utóbbi viadalon a legkreatívabb csapat díját szerezte meg, összetettben az ötödik lett – mondta Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A mostani felkészülés első napján egy kőfejtőbányában gyakorolták a magasba feljutást és az ereszkedést a csapat tagjai. Hatvan méter magas vasszerkezetre húzták fel a kosárhordágyban lévő sérültet. A második napon az egri tufabányában harminc méter magasba juttatták fel a felszereléseiket, majd kifeszített kötélpályán mozgatták a sérültet. Az utolsó napon pedig a várban gyakorolták a sérült mozgatását. A mentőszervezet ugyanis a versenyre és egy beavatkozásra hatszáz méter kötelet és több mint kétszázötven kilogrammnyi felszerelést visz magával, hogy minden helyzetre megol­dást találjanak.

Papp János (jobbra) is részt vett a gyakorlaton
Fotó: Szőke Péter
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában