Kutatás

2020.12.28. 07:00

Mentőkutyások is keresik az eltűnt jászszentandrási férfit

Egy eltűnt férfi után kutattak szombaton és vasárnap a településen.

Illés Anita

Önkéntesek is bekapcsolódtak a keresésbe

Forrás: Beküldött fotó

Mint arról korábban már írtunk, egy huszonhét éves jászszentandrási férfi december 25-én a kora délutáni órákban kerékpárral távozott otthonából és azóta is ismeretlen helyen tartózkodik.

Karácsony másnapján rendőri segítséggel helyi és környékbeli önkéntesekből, polgárőrökből álló csoport kutatást szervezett.

Az akcióhoz a jászberényi Kutyákkal az Életért Alapítvány Mentőkutyás Szolgálata is csatlakozott. Nagy erőkkel, kutyák bevonásával keresték az eltűnt férfit, de a terep alapos átvizsgálása nem vezetett eredményre.

Önkéntesek is bekapcsolódtak a keresésbe
Fotó: Beküldött fotó

Vasárnap reggel az önkéntesek a polgármesteri hivatal előtt gyülekeztek, ahonnan ismét útnak indultak és folytatták a keresést. Az akció nem hozta meg a várt eredményt.

– Egyre inkább az a valószínű, hogy az eltűnt személy beülhetett egy autóba és elment valahová. A kutyás keresés is ezt mutatja – mondta érdeklődésünkre Szabó Gábor, a jászberényi mentőkutyás szolgálat vezetője.

– A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a telefonját akkor kapcsolta ki, amikor eltűnt. A férfi vélhetően nem lett öngyilkos. Kerékpárja – amivel elment otthonról – előkerült. Ha öngyilkosságot követett volna el, akkor a kerékpártól számítva egy kilométeres körzeten belül megtaláltuk volna – ismertette a rendelkezésre álló adatokból levonható következtetést Szabó Gábor, a berényi mentőkutyás szolgálat vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában