megnyitó

2020.10.16. 14:00

Elköltöztették a Református EGYMI Tiszafüredi Telephelyét

Új helyre költözött a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) Tiszafüredi Telephelye, melynek megnyitóját a napokban tartották.

Ujvári László

A megnyitóünnepségen Szabó Konrád Sándor (balra), Bori Judit és Ujvári Imre vágták át a szalagot

Fotó: Ujvári László

Gőz Andrea telephelyvezető köszöntötte a jelenlévőket, majd Szabó Konrád Sándor, a Tiszafüredi Református Egyházközség lelkésze tartott nyitóáhítatot. Ezt követően Bori Judit, a Református EGYMI igazgatója idézte fel az elmúlt évek hosszú, sokszor rögös útját.

– Immár 2014 óta működteti intézményünk a tiszafüredi fejlesztőiskoláját. Kezdetben a helyi Szivárvány-ház lakóinak oktatását végeztük, majd a Piac téri épületben kezdett önálló életet iskolánk – emlékezett vissza.

– Ezt hagytuk most magunk mögött, mivel az épület nem volt alkalmas a bővítésre és a megnövekedett igények kiszolgálására – magyarázta.

Végül az önkormányzat segítségével találtak megfelelő épületet, a régi Bajcsy úti óvoda helyén folytathatják a munkát. Teljesen szabad kezet kaptak az épületrész felújításában és az oktatási igényekhez történő átalakításában. Bori Judit kiemelte: díjmentesen használhatják az önkormányzati ingatlant, csak a közüzemi számlákat kell fizetniük. Fontosnak nevezte a megállapodás ezen részletét, tekintettel arra, hogy több saját forrásuk marad az oktatás-nevelés színvonalának és körülményeinek javítására.

A megnyitóünnepségen Szabó Konrád Sándor (balra), Bori Judit és Ujvári Imre vágták át a szalagot
Fotó: Ujvári László

A Református EGYMI Tiszafüredi Telephelyén sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelését és iskolai oktatását végzik, megkönnyítve ezzel a városban és a környező településeken lakó családok életét. Egyébként az intézmény az ország több pontján működtet hasonló telephelyeket, jogviszonyban álló munkatársaik száma már átlépte az ötszáz főt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában