JÁSZAPÁTI

2019.11.03. 14:00

Munkához lát a képviselő-testület

A napokban tartotta alakuló ülését a helyi képviselő-testület, melyen az október 13-án újraválasztott polgármester, Farkas Ferenc és az önkormányzati képviselők ünnepélyes keretek között tettek esküt.

Illés Anita

Az ülésen főállású alpolgármesternek ifjabb Pócs Jánost, társadalmi megbízású alpolgármesternek pedig dr. Völgyi Istvánt választották meg.

– A korábbi négy helyett két bizottság működik majd – tájékoztatott Farkas Ferenc polgármester, aki a következő időszak legfontosabb feladataival kapcsolatban elmondta, hogy több olyan pályázat van folyamatban, amelynek eredményes befejezése a cél.

Ezzel összefüggésben említette például a fiatalok helyben maradásának támogatását, így 2021 áprilisáig több mint huszonnyolcmillió forintot fordítanak ösztöndíjakra, képzésekre és a lakhatás támogatására.

Terveik szerint az önkormányzat a jövőben átvállalná a hatvanöt éven felüliek hul­ladékszállítási díját.

Nagy hangsúlyt helyeznek majd többek között az egyesített szociális intézmény fejlesztésére, megújuló energiaforrások hasznosítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában