GALÉRIÁVAL

2019.10.06. 15:30

Több mint ötszázan futottak a jászfényszarui fesztiválon

Több mint ötszázan vettek részt péntek délután Jászfényszarun a Maróti István emlékére rendezett második futófesztiválon.

Illés Anita

A verseny célja, hogy a fiatalabb nemzedékek számára példaként állítsák a két évvel ezelőtt elhunyt köztiszteletben álló sportember, Maróti István sportszeretetét, akaraterejét és küzdőszellemét. A szervezők a fesztivállal felhívták a figyelmet az aktív sportolás, a rendszeres mozgás szerepének a fontosságára is egészségünk megőrzése érdekében.

A második futófesztivált Győriné Dr. Czeglédi Márta, polgármester nyitotta meg. A futók a versenykiírást és a szabályzatot már a nevezéskor megismerték. Ezúttal is az óvodás korú gyermekektől a felnőttekig, sokan jelentkeztek a fesztiválra. Ezt jelzi, hogy ötszáztízen álltak rajthoz. Ebben az évben már a tizenöt éven felüliek ¼ maratoni távot is teljesítettek. A versenyzők egyébként különböző korosztályban és távolságban mérették meg magukat a kihíváson.

A legkisebbek, a bölcsődések versenyen kívüli örömfutással csatlakoztak a programhoz. A futófesztiválon tiszteletét tette Maróti István felesége és két lánya, unokája is. Palásthy Pál, a szervezők részéről elmondta, hogy az idei versenyre a jászágói általános iskolából is érkeztek futók. A jövőben szeretnék, hogy minél több jászsági iskolából nevezzenek be fiatalok a versenyre. A futóversenyen helyezést elértek érmekkel térhettek haza.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában