GALÉRIÁVAL/SZOLNOK

2019.09.12. 20:00

Helyszínelők versenyeztek az országos döntőbe jutásért

Elgázoltak egy kerékpárost csütörtökön Szolnokon, az Auchan áruház parkolójában. Szerencsére nem sérült meg senki, még a biciklisnek sem esett baja valójában, hiszen mindez csak egy imitált szituáció volt. Csütörtökön rendezte meg ugyanis a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a IX. Baleset-helyszínelő verseny megyei döntőjét.

Czakó Nóra

Fotó: Mészáros János

A versenyszámok szakmai elméleti, KRESZ és járműműszaki, illetve járművezetés elméleti-, valamint gyakorlati versenyből, továbbá gépjárművezetés-technikai feladatból álltak.

Az Auchan áruház parkolója a gyakorlati versenyszámoknak adott otthont. Itt három imitált helyszínen adhattak számot baleset-helyszínelői és intézkedés-technikai jártasságukról a versenyzők. Ezek egyike volt a kerékpáros baleset, de ittas vezetésnél is „intézkedniük” kellett a rendőröknek. A harmadik szituáció pedig látszólag egy gyalogosgázolás volt, a helyszínelés után azonban kiderült, hogy a sérült saját magának okozta a törést, tehát nem közlekedési baleset történt.

Dávid Mónikától, a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkárától megtudtuk, hogy a megmérettetésre a megye mind a hét rendőrkapitányságáról érkeztek egyéni versenyzők, összesen tizenegyen. Közülük a két legjobban teljesítő versenyző képviselheti majd megyénket az Országos Balesethelyszínelő Versenyen, szeptember 23-25. között Hajdúszoboszlón.

Az eredményről hamarosan tájékoztatást adunk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában