SZOLNOK/NYÁRSAPÁT

2019.06.03. 17:30

Adományokkal segítenek a tragikus sorsú családnak

Pár héttel ezelőtt beszámoltunk a Szolnokról indult, de jelenleg Nyársapáton élő Kovács család tragédiájáról, ahol az édesanya halála után 6 gyermek maradt félárván. Most azonban vidámabb apropója van cikkünknek. Ugyanis egy megyeszékhelyen élő édesanya gyűjtést szervezett a családnak.

házsé/szoljon.hu

Kovács Ferenc és családja nagyon hálás a sok segítségért

Fotó: Csabai István

A szoljon.hu-ra felkerült cikk elolvasása után döntöttem úgy, segíteni szeretnék kezdte a neve elhallgatását kérő hölgy. Azonnal megosztottam a közösségi oldalamon és elindítottam egy gyűjtést.

Május 31. volt a végső határidő, addig lehetett hozzám eljuttatni a felajánlásokat. Rengetegen felkerestek, idegenek is. Felvettem Ferenccel, az édesapával a kapcsolatot és megbeszéltük, hogy autóval eljön, és itt, Szolnokon veszi át az ajándékokat.

A fiatal hölgy elárulta, azért szervezte meg a gyűjtést, mert fontosnak tartja, hogy az emberek adni is tudjanak, ha úgy hozza a helyzet. Hiszen soha senki nem tudhatja, mikor kerül hasonló szituációba.

Mióta édesanya vagyok, azóta még inkább érzékenyen érintenek az ehhez hasonló történetek. Igyekszem az életemet úgy élni, hogy megfelelő példa legyek a gyerekem számára, és ha megtehetem, segítsek másoknak. Így volt ez most is.

Jó volt látni azt a sok embert, aki megmozdult ezért a nemes ügyért.

Kovács Ferenc és családja nagyon hálás a sok segítségért
Fotó: Csabai István

Megtudtuk, nem csak Szolnokról érkeztek felajánlások, hanem a környező településekről, de még a Dunántúlról is.

Van egy hölgy, aki azzal szeretne a családnak segíteni, hogy kifizeti a fürdőszobájuk felújításához szükséges burkolóanyagot, ha találnak hozzá szakembert mondta a gyűjtést szervező édesanya.

Ferenc pedig elárulta, már ilyen felajánlás is érkezett, úgyhogy nincs akadálya a helyiség újjáépítésének.

A család rendkívül hálás a sok segítségért, melyek folyamatosan érkeznek különböző formákban.

Bár lelkileg továbbra is nehéz helyzetben vannak, hiszen nem könnyű feldolgozni a veszteséget – ha egyáltalán fel lehet -, de az emberek szeretete és jóindulata időről időre mosolyt tud varázsolni az arcukra.

Ha segíteni szeretne a nehéz helyzetbe került Kovács családon, az alábbi K&H számlaszámon teheti meg: 10401990-86768069-83721005 , ha külföldről szeretne utalni, akkor így adja meg a számlaszámot (IBAN szám): HU06 10401990-86768069-83721005

A számla tulajdonosa Kovács Ferenc.

A nehéz sorsú Kovács családért sokan összefogtak, gyermeknap alkalmából vasárnap először a ceglédi rendőrség, majd a tűzoltóság is vendégül látta őket. Beleülhettek a járművekbe, felpróbálhatták az egyenruhákat, végül egy cég ebédmeghívásán is részt vehettek.

Fotó: Beküldött fotó

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában