Jászkunság

2019.05.21. 18:30

Feltárulnak a laktanyák titkai

A katasztrófavédelem is programot szervez gyermeknap alkalmából: idén május 25-én rendezik meg a Nyitott Szertárkapuk elnevezésű programot, amely során az érdeklődők bepillanthatnak a tűzoltólaktanyák világába.

Czakó Nóra

Szombaton megyénk huszonhárom tűzoltólaktanyájának kapuit tárják ki a gyermekek előtt, délelőtt tíz és délután négy óra között.

A cél az, hogy a lakosság a lehető legjobban megismerje a tűzoltók mindennapi munkáját. Ennek során szemügyre lehet venni az autókon elhelyezett mentéstechnikai eszközöket.

De több próbariasztás is lesz. Ezen alkalmakkor a gyermekek megnézhetik, milyen az, amikor a tűzoltóknak a jelzéstől számítva mindössze két perc alatt el kell indulniuk a laktanyából.

A hivatásosok mellett az önkormányzati, valamint az önkéntes tűzoltók életével is meg lehet majd ismerkedni ezen a napon – tájékoztatta a részletekről szerkesztőségünket Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában