Tiszainoka

2018.04.19. 15:26

Seprűt kötnének az inokaiak

A tiszazugi kisközség is bemutatkozott a megyeszékhelyen, a XX. Szolnoki Utazás Kiállításon. Kiss Eliza polgármester elmondta, tavaly is részt vettek az eseményen, mely – hasonlóan az ideihez – igen sikeresen zárult.

Joó Zsuzsa

Kiss Eliza polgármester volt a háziasszony a kiállításon

Fotó: Joó Zsuzsanna

– Számos elszármazott, vagy a faluhoz valamilyen szállal kötődő ember látogatta meg standunkat és idézte fel régi emlékeit. Jó volt látni, hallani, hogy sokaknak mennyi élménye fűződik Tiszainokához.

Az inokaiak egyebek között arra hívták fel a látogatók figyelmét, hogy hamarosan új tevékenységbe kezdenek a faluban: seprűt kötnek. Egy magánszemélytől kaptak nemrégiben egy több mint százesztendős kötőgépet, ez adta az „ihletet”.

Kiderült, akad a településen még olyan ember, aki korábban elsajátította a seprűkötés tudományát, ő tovább is tudja adni. A falu komolyan gondolta tervét: a napokban elvetik a cirokmagot, saját maguk termelve meg az alapanyagot az eszközökhöz.

Kiss Eliza polgármester volt a háziasszony a kiállításon
Fotós: Joó Zsuzsa

Kiss Eliza hozzátette, először a közmunkás asszonyok tanulják meg a kötés fortélyait, a seprűket pedig a tervek szerint a szomszédos településeken értékesítik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában