8 EMBERNEK ADHAT MUNKÁT

2018.02.06. 09:27

Seprűkötő üzemet hoztak létre Kuncsorbán

Új üzem kezdte meg működését Kuncsorbán, a közmunkaprogram keretében. A község önkormányzata már régóta tervezte egy seprűkötő üzem létrehozását.

Szilvási Zsuzsa

Rédai János (középen) és Keresztes Péter (jobbra) polgármesterek egyeztettek az együttműködésről

Fotó: Mészáros János

– Már jó ideje készültünk az üzem létrehozására, valójában már tavaly terveztük az indítását. Így jelentős területen termesztettünk cirkot a seprű alapanyagaként – tudtuk meg Rédai János polgármestertől.

– Minisztériumi támogatásként pedig megkaptuk a szükséges berendezések fedezetét jelentő összeget.

Amint a község vezetője hozzátette, nyolc embernek adhat folyamatos munkát a most induló üzem, ami a hétszáz fős településen igazán jelentősnek számít.

Az elkészült termékeknek pedig már most lenne felvevőpiaca, így attól sem kell tartaniuk, hogy nyakukon marad a sok seprű. Miután alig néhány hét alatt sikerült feldolgozni a Kuncsorbán megtermelt alapanyagot, a szomszédos Kétpóval tárgyalnak jelenleg a csorbaiak.

Rédai János (középen) és Keresztes Péter (jobbra) polgármesterek egyeztettek az együttműködésről
Fotós: Mészáros János

Az ottani közfoglalkoztatás keretében is termesztettek ugyanis cirkot korábban, feldolgozásával azonban ott mostanáig nem foglalkoztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában