Közlekedésrendészeti adatok

2 órája

Több száz gyorshajtót füleltek le a rendőrök a jászkunsági utakon

Az elmúlt héten sem tétlenkedtek a jászkunsági rendőrök. A térségi közlekedésrendészeti adatok szerint baleseteknél intézkedtek, ittas sofőröket szűrtek ki a forgalomból, és több kerékpárosnál tapasztaltak szabálysértést.

Szoljon.hu

Megérkeztek a múlt heti jászkunsági közlekedésrendészeti adatok.

ittas vezetés, gyorshajtás jász-nagykun-szolnok
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

Gyorshajtás Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében: közel 300 autóst mértek be

Az elmúlt hét statisztikája szerint a egyenruhások 12 ittas sofőrrel szemben kezdeményeztek eljárást, valamint 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A forgalom-ellenőrzők 290 járművet mértek be, melyek túllépték a megengedett sebességet, továbbá 235 kerékpárost is ellenőriztek, akiknél 42 esetben állapítottak meg valamilyen szabálysértést. Forgalomirányító fényjelző készülék előtti megállási kötelezettség megszegése miatt egy esetben jártak el a rendőrök.

Ha volánhoz ülünk, ne feledjük: csúszik az út

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a tapasztalatokkal kapcsolatban kiemelte: az elmúlt héten bekövetkezett személyi sérüléses balesetek többsége az elsőbbségi szabályok megsértése miatt történt.

A szabályok mindenek előtt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy kössék be a biztonsági övet, figyelmüket az úttestre és annak környezetére összpontosítsák, az elsőbbségi szabályokat, valamint a KRESZ szabályait betartva közlekedjenek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában