Eljárás indult

2024.08.21. 14:43

„Találjon a lelke megnyugvásra” – megtalálhatták a Körösnél eltűnt kunszentmártoni fiatal holttestét

Az „Eltűnt emberekért-megoszthatod” nevű Facebook-csoport tényként kezeli, miszerint augusztus 19-én helyi halászok megtalálták a Tiszában, a Körös torkolatától nem messze annak a férfinak a holttestét, aki a korábbi hírek szerint augusztus 10-én távozott otthonából. A nyomtalanul eltűnt kunszentmártoni fiatalt sokan keresték a környéken, hiába.

Mészáros Géza

Mint arról hírportálunk korábban többször is beszámolt, eltűnt egy fiatalember Kunszentmártonban. A Facebook közösségi oldalon augusztus 10-én, szombaton egy hölgy tette közzé, hogy nem találja a fiát. A bejegyzés szerint a fiú augusztus 10-én hajnalban távozott kerékpárral az otthonából. Az édesanyja a rendőrségi bejelentés után a közösségi oldalon közzétett posztban kérte a helyiek és a környékbeliek segítségét. Hivatalos szervek és önkéntesek is sokáig keresték, egy ideig eredménytelenül. Az ügyben személyeltűnés miatt riasztották a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoportot is, melynek tagjai azonnal az eltűnt kunszentmártoni fiatal felkutatására indultak.

eltűnt kunszentmártoni fiatal,holttest
Az Életjel Mentőcsoport búvárai is sokáig keresték az eltűnt kunszentmártoni fiatalt, de nem jártak sikerrel 
Fotó: Életjel Mentőcsoport

„Egy fiatalember eltűnése miatt kérték a segítségünket, mert felmerült, hogy esetleg a Körös folyóba ugrott. A megadott szakaszt búvárjaink átvizsgálták, ott nem találtak senkit” – adta hírül az Életjel Mentőcsoport a közösségi oldalán. A poszt alatt egy képet is feltüntettek, melynek segítségével egy eltűnt fiatalembert keresnek.

Megtalálták az eltűnt kunszentmártoni fiatal kerékpárját

Az „Eltűnt Személyek Keresése E.Sz.K. Hungary” nevű Facebook-oldalon is megjelent a keresés híre: „Eltűnés miatt keressük ...-t. A 24 éves fiú (...) kunszentmártoni otthonából augusztus 10-én hajnalban távozott kerékpárral, a kerékpárt megtalálták a Körös partján, a Farkas-kanyarnál, ezért éjjel az Életjel Mentőcsoport búvárai átnézték az érintett szakaszt, de a kutatás nem járt eredménnyel” – olvasható a csoport bejegyzésében, mely ismertető jelekkel is szolgált:

  • 180 cm magas;
  • 70 kg súlyú;
  • barna hajú;
  • fekete-fehér színű szandált viselt;
  • iratait, telefonját nem vitte magával.

Az „Eltűnt emberekért-megoszthatod” csoport az „Eltűnt Személyek Keresése E.Sz.K. Hungary” oldalra hivatkozva augusztus 19-én, 11 óra 34 perckor már „Részvétünk!” címmel posztolta ki, miszerint: „Sajnálattal értesítünk mindenkit, hogy a kunszentmártoni otthonából augusztus 10-én hajnalban eltűnt … (fiút) ... megtalálták, elhunyt. A fiú kerékpárját eltűnését követően a Körös folyó partján találták meg, ezért az érintett vízi és parti szakaszt több speciális kutató-mentőcsapat is átvizsgálta, de a keresés nem járt sikerrel. Végül az eltűnt fiút 19-én halászok találták meg a Tisza folyóban, a Körös torkolattól nem messze. Minden keresésben résztvevőnek hálásan köszönjük a segítséget! Családjának, barátainak őszinte részvétünket fejezzük ki. Találjon a lelke megnyugvásra, és legyen békés immár a pihenése!” – zárult a bejegyzés.

A vízirendészek emeltek partra egy holttestet Csongrádnál

A nem hivatalos információ kapcsán megkerestük a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, amely átirányított a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályára. Onnan kérdésünkre az alábbi rövid közleményt adták ki: „A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság vízirendészei a Csongrádi Rendőrkapitányság illetékességi területén emeltek partra egy holttestet 2024. augusztus 18-án, az esti órákban.

Az eljárás az általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint folyik

– tették hozzá.

Meg nem erősített információink szerint a hatósági tájékoztatás az eltűnt kunszentmártoni fiatalemberrel köthető össze.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában